pijan ozlijedio policajca / Podignuta optužnica protiv Vlahušićeva sina

Image
Foto: RTL/Ilustracija

Dok su ga policajci vodili u policijsku postaju u kojoj je trebao biti dok se ne otrijezni, 22-godišnji Fran Vlahušić je u pokušaju bijega odgurnuo policajca koji je ozlijeđen kad je pao na ostakljena vrata.

16.6.2014.
7:09
RTL/Ilustracija
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu zbog napada na policajca protiv 22-godišnjeg Frana Vlahušića, sina dubrovačkog gradonačelnika.

Državno odvjetništvo u priopćenju navodi kako je okrivljeni (1992) u zagrebačkoj policijskoj postaji 8. svibnja, dok su ga vodili u prostoriju u kojoj je trebao biti dok se ne otrijezni, u pokušaju bijega odgurnuo policajca, koji je ozlijeđen kad je pao na ostakljena vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi se kako se to se dogodilo u vrijeme kada su policijski službenici nad njim obavljali policijsku obradu zbog prekršaja. Dvojica policijskih službenika su ga "zbog vidno alkoholiziranog stanja" pridržavali za ruke, svaki s jedne strane. Kada su mu rekli da će ga odvesti u posebnu prostoriju dok se ne otrijezni, počeo je negodovati, a onda je pokušao pobjeći i gurnuo policijskog službenika dok su prolazili pored ostakljenih vrata. Policajac je zadobio više reznih rana desne nadlaktice i podlaktice. Optužnica protiv njega je podignuta za kazneno djelo "prisile prema službenoj osobi", navodi se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici DORH-a.

Fran Vlahušić bio je 8. svibnja u ranim jutranjim satima doveden u zagrebačku policijsku postaju Centar nakon intervencije zbog tučnjave ispred noćnog kluba "Team Club" u Kačićevoj ulici. Bilo mu je izmjereno 2,75 promila alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo