Plesni ansambl Step Afrika! u kazalištu Trešnja

Plesni ansambl Step Afrika! u organizaciji Američkog veleposlanstva u Zagrebu nastupa u Gradskom kazalištu Trešnja 24. travnja s početkom od 19.30 sati. Podijelili smo 1x2 ulaznice.

18.4.2012.
12:31

Step je vesela vrsta plesa kod koje se koriste stopala za proizvodnju različitih zvukova. Potječe iz 18. stoljeća od crnačkih robova na jugu SAD-a, kojima je bilo zabranjeno svirati instrumente, pa su svoju muzikalnost i ritmičnost izražavali toptanjem nogu, udaranjem dlanova o dlan te lupkanjem po tijelu.

Step Afrika! je prva profesionalna skupina u svijetu - sa sjedištem u Washingtonu D.C.u - koja je posvećena izvornoj tradiciji stepa, njenoj promociji te korištenju plesa kao edukacijskog alata među mladima. Osnovana je 1994. godine, a njeni članovi dosad su nastupali diljem svijeta - od Sjeverne i Južne Amerike, preko Europe do Afrike.

Ovaj plesni ansambl po prvi puta nastupa u Zagrebu, a ima humanitarni karakter. Svi prihodi od prodaje ulaznica bit će donirani udruzi Leri za ranu logopedsku i edukacijsko-rehabilitacijsku intervenciju.

Cijena ulaznice je 50 kuna.

Dobitnica: Marija Tomić

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali