Nyponsoppa ili juha od šipka

Prehlađeni ste ili to ne želite biti. Ne brinite, Šveđani su stručnjaci za podnošenje hladnoće.

10.10.2000.
20:22
VOYO logo


Juha se može poslužiti i hladna, a topla se uglavnom poslužuje uz sladoled od vanilije i/ili makarone.

Recept za 6-8 osoba sadrži:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 kg svježeg šipka ili
8 dkg suhog šipka
2 litre vode

Na jednu kilu šipka ide:
1-2 žlice šećera
1 žlica krumpirova brašna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50 g badema

Isperite šipak, suhi samo bolje razdrobite i kuhajte dok ne smekša.

Procijedite, kašastu masu prokuhajte s vodom i šećerom, a ako vam je okus previše opor dodajte još šećera.

Miješajte krumpirovo brašno s malo hladne vode pa neprestano miješajući dodajte u juhu. Na kraju ubacite mljevene bademe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo