Juha se može poslužiti i hladna, a topla se uglavnom poslužuje uz sladoled od vanilije i/ili makarone.
Recept za 6-8 osoba sadrži:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1 kg svježeg šipka ili
8 dkg suhog šipka
2 litre vode
Na jednu kilu šipka ide:
1-2 žlice šećera
1 žlica krumpirova brašna
Tekst se nastavlja ispod oglasa
50 g badema
Isperite šipak, suhi samo bolje razdrobite i kuhajte dok ne smekša.
Procijedite, kašastu masu prokuhajte s vodom i šećerom, a ako vam je okus previše opor dodajte još šećera.
Miješajte krumpirovo brašno s malo hladne vode pa neprestano miješajući dodajte u juhu. Na kraju ubacite mljevene bademe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa