NOVI IZBOR

ZDENKO ADROVIĆ NA MJESTU PRVOG ČOVJEKA HUB-a: “Podupirat ćemo rješenja koja osiguravaju ekonomski rast”

Zdenko Adrović novi je predsjednik Hrvatske udruge banaka. Odlučila je tako Skupština te Udruge koja je vodstvo promijenila nakon punih 16 godina.

Nakon 16 godina, Hrvatska udruga banaka dobila je novog predsjednika. Na čelo Udruge dosadašnjeg Zorana Bohačeka zamijenio je Zdenko Adrović, inače poznati stručnjak za bankarstvo i financije te jedan od osnivača HUB-a.

Zdenko Adrović sedamnaest godina bio je predsjednik Uprave Raiffeisen banke, a prije toga izvršni potpredsjednik u Privrednoj banci te zamjenik predsjednika Uprave. Bio je i predsjednik Nadzornog odbora Atlantic grupete član Izvršnog odbora HUP-a. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu, a potom i magistrirao. Usavršavao se i na sveučilištima u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji.

EKONOMISTI PROGNOZIRAJU: Javni dug doseći će 92,7 posto BDP-a, a oporavak će biti vrlo spor i krhak

Nakon izbora na Skupštini HUB-a kazao je: “HUB će se u nadolazećem razdoblju usredotočiti na borbu za pravnu sigurnost poslovanja, jasnu regulaciju i poštivanje kriterija stručnosti. Predlagat ćemo rješenja zasnovana na ekspertnim analizama i najboljoj međunarodnoj praksi. Još aktivnije promicat ćemo projekte sa širim društvenim koristima, primjerice financijskog informiranja i opismenjavanja. HUB će djelovati s krajnjim ciljem podupiranja rješenja koja osiguravaju ekonomski rast, otvaranje novih radnih mjesta, inovacije i izvrsnost, kako bi Hrvatska konačno krenula putem rasta i razvoja. Zajednički je to interes svih građana, HUB-a i njegovih članica, a naravno i sljedeće hrvatske vlade.”

Povratak na Net.hr