NEMA NOVCA?

ŠTO SE DOGODILO? Zastoj u isplati povrata poreza, novi raspored objavit će tek 28. kolovoza

Nakon što je Porezna uprava svakoga petka objavljivala koje će njene ispostave u zemlji isplaćivati povrat poreza hrvatskim građanima, u utorak je objavila kako daljnjeg plana za obrađene prijave i isplate nema do 28. kolovoza.

“Obavještavamo da će novi plan obrada godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014. godinu biti objavljen 28. kolovoza 2015.”, stoji na stranicama Porezne uprave.

Posljednji plan obrade godišnjih prijava za porez Porezna uprava objavila je za razdoblje od 3. do 7. kolovoza. U petak 7. kolovoza nisu objavili novi plan isplate, a danas je objavljeno kako će idući raspored obrada i isplata biti 28. ovog mjeseca.

Podsjetimo, povrati poreza temeljem obrade godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014. započeli su se isplaćivati 26.05.2015. Ministarstvo financija i Porezna uprava ranije su objavili da će svakog petka objaviti plan obrada godišnjih prijava poreza na dohodak po područnim uredima, za nadolazeći tjedan. Tim više čudi zašto se dogodio prekid od tri tjedna.

Može se tek nagađati je li riječ o godišnjim odmorima u toj ustanovi ili je možda, pak, “u skladu s vremenskim uvjetima” i u državnoj blagajni došlo do suše.

 

Povratak na Net.hr