VRTE ZARADU OD 250 MILIJUNA DOLARA: /

Kako su četiri generacije jedne obitelji na hamburgerima izgradile veliki posao

Image
Foto: Screanshoot/YouTube

Veliki posao je počeo s djedom koji je kao izbjeglica stigao u Sjedinjene Države i otvorio mesnicu da bi danas njegovi nasljednici vrtjeli milijune u poslu s hamburgerima.

15.8.2017.
21:09
Screanshoot/YouTube
VOYO logo

Četiri genaracije obitelji Schweid iz Sjedinjenih Država stvaralo je tvrtku Schweid & Sons i od 1800. godine kada je pokrenuta do danas stvorili su carstvo koje vrti zaradu od 250 milijuna dolara. I to na hamburgerima! U njemu danas rade dvojica braće , Jamie Schweid (38), današnji predsjednik Uprave, njegov stariji brat Brad (41), a prisutan je i njihov 73-godišnji otac David. Cijelu, pak, veliku trvtku prije više od stotinu godina pokrenuo je današnjih vlasnika pradjed Harry, koji je u Sjedinjene Države emigrirao iz istočne Europe te u New Yorku otvorio prvo mesnicu.

Image
PRONAŠAO TRŽIŠTE: /

Vratio se iz Njemačke i pokrenuo posao u Hrvatskoj, zapošljava 60 ljudi

Image
PRONAŠAO TRŽIŠTE: /

Vratio se iz Njemačke i pokrenuo posao u Hrvatskoj, zapošljava 60 ljudi

Jamie danas priča kako se poslovanje počelo mijenjati tijekom 1970-ih kada su veliki igrači shvatili da ne moraju prodavati tako velike komade govedine po gradovima. A za prodaju manjih dijelova govedine u pakiranjima nisu im bili potrebni ni njegov djed ni otac. Jedan od Harryjevih klijenata, pak, nije imao novca za kupovanje pakiranih dijelova govedine pa je odlučio sa Schweidima ući u biznis. On je imao hladnjaču, a oni meso i tako je krenulo. "Dva mjeseca kasnije taj gospodin je odustao, a moji su nastavili s poslom s hamburgerima", priča Jamie za Forbes. Prodavali su hotelima i restoranima, a u 90-ima se proširio. S proširenjem su se i preselili u nove prostore u New Jersey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za širenje 'krivi' objedovanje izvan kuće u Atkinsonova dijeta

Jamie kaže kako je sam završio financije i nije namjeravao raditi kod svog oca, no da je tvrtka u kojoj je trebao "startati" propala u napadima na Blizance, a otac mu više nije dozvoljavao da sjedi i ne radi ništa. "Probao sam. Prvih godinu i pol bio sam u sjeni mog oca, a potom me zaista uhvatila strast za ovim poslom", kaže Jamie koji je počeo raditi u prodaji, a danas tu prodaju širi diljem SAD-a i ima izvrsne rezultate.

Veliki pomak dogodio se tvrtki 2002. kada je porasla potrošnja mesa izvan kuća te se popularizirala Atkinsonova dijeta. Tada su prepoznali trenutak i krenuli u biznis s "Fiwe Guys". Tada je njihovoj tvrtki trebao veliki opskrbljivač hamburgerima, a oni su to ponudili Schweidima i posao je procvjetao. Potom su krenuli u daljnje širenej jer su shvatili da postoji ogromno tržište koje ne obuhvaća samo restorane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jamie Schweid tvrdi kako je hamburger u restoranu kvalitetniji, zbog omjera masti i vlage, ali i posebnih načina rezanja za koje su oni zaslužni. Za svoje proizvode imaju i certifikate, a nude i halal proizvode. No, naravno njihovi su proizvodi i daleko skuplji od ostalih koji se nude na policama prodavaonica na koje se sad i sami šire. Šireći se, pak, na druga tržišta nisu skloni veliki zapošljavanjima. Naime, skloniji su robotici i raznim automatiziranim sustavima kako bi to izbjegli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo