VIP JE OTIŠAO U POVIJEST: / A1 Hrvatska novo je ime velikog telekoma, najavljuju investicije od 300 milijuna eura

A1 Rebrending obuhvatit će sve članic Telekom Austria Grupe

1.10.2018.
12:33
Patrik Macek/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

A1 Hrvatska novo je ime i brend telekoma Vipnet te će se tako od ponedjeljka, od 1. listopada, svi korisnici i sve usluge tog telekoma koristiti tim brendom, kazali su čelnici Vipneta na konferenciji za medije, istaknuvši da će A1 rebranding obuhvatiti sve članice Telekom Austria Grupe.

Rebranding je već obavljen u telekomima u Austriji, u Sloveniji i Bugarskog, a nakon Hrvatske slijedi rebranding članica u Srbiji, Makedoniji i Bjelorusiji.

Objašnjavajući zašto su krenuli u takav rebranding nakon 19 godina, predsjednik Uprave Vipneta, odnosno A1 Hrvatska Jiri Dvorjančansky istaknuo je želju kompanije za prilagodbom novim navikama i potrebama korisnika te novim tehnologijama i digitalnim procesima u svijetu.

Iz telekoma u digitalnu kompaniju

"Iz tradicionalnog telekoma mijenjamo se u digitalnu kompaniju te iza promijene brenda i naziva tvrtke stoji velika strateška promjena u svim segmentima poslovanja", kazao je Dvorjančansky. Najavio je da će A1 Hrvatska u iduće četiri godine investirati otprilike 300 milijuna eura u mrežnu infrastrukturu i usluge, napomenuvši da bez optike i novih mreža 5G nema budućnosti niti razvoja.

Također žele, dodao je, do 2021. sadašnjih 500 tisuća kućanstava u Hrvatskoj sa super brzim internetom povećati na 1,2 milijuna.

"Već sada nudimo sve konvergentne usluge, mobilnu, fiksnu, podatkovnu, ICT cloud i dr. te želimo biti partner u digitalnoj transformaciji hrvatskog društva i gospodarstva", kazao je predsjednik Uprave.

Prebacivanje počelo u ponoć

Objasnio je i da je prebacivanje svih korisnika na A1 brend počelo u ponoć 1. listopada te poručio da korisnici ne moraju brinuti o tim promjenama jer će njihovi brojevi i mail adrese i drugo što su koristili kod Vipneta automatski prijeći na A1, a promjena nema ni za poslovne korisnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Naznačio je i da se u cijeloj Telekom Austria Grupi očekuje da će novi brend A1 dodatno osnažiti njihovu poziciju na europskom telekom tržištu te da će svim korisnicima donijeti prednosti kroz razne usluge i rješenja koji uključuju robotizaciju, umjetnu inteligenciju, drugačije call centre, smart home rješenja i dr.

"U idućim mjesecima A1 Hrvatska osmislit će mnogo novih usluga i inovativnih rješenja, po čemu je i Vipnet do sada bio jedan od vodećih na tržištu, a svime time promoviramo zapravo novi oblik života ljudi povezanih tehnologijom, što je bila i tema kampanje procesa rebrandiranja i vjerujemo da će sve te novosti pridonijeti većem zadovoljstvu korisnika, učinkovitosti njihovog i poslovanja tvrtke A1 Hrvatska", poručio je u ponedjeljak Dvorjančansky.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali