Ulažu 390 milijuna, grade dvije nove tvornice i zaposlit će stotinjak ljudi

Belupo je dobio odobrenje od Podravke za gradnju dviju novih tvornica – polukrutih i tekućih, te krutih oblika lijekova u Koprivnici. Riječ je o investiciji ‘teškoj’ 390 milijuna kuna, koja bi trebala zaposliti stotinjak ljudi.

Tvornice će se izgraditi u naredne tri godine, a s radom bi trebale započeti u prvom kvartalu 2017. godine. Zapošljavat će stotinjak radnika.

”Ulazak u investiciju izgradnje novog mjesta proizvodnje predstavlja velik izazov i stratešku važnost za Belupo i Grupu Podravka. Belupo je dokazao da kvalitetom svojih proizvoda može i zna biti konkurentan na zahtjevnim izvoznim tržištima.

Upravo iz tih razloga, projiciranog rasta prodaje u budućim godinama, a posebno na izvoznim tržištima te trenutne iskorištenosti kapaciteta, na današnjoj je sjednici Nadzornog odbora Podravke dana suglasnost za investiciju vrijednu 390 milijuna kuna.

Ojačati konkurentnost na tržištu

Nova tvornica krutih farmaceutskih oblika i tvornica polukrutih i tekućih farmaceutskih oblika te novo skladište sirovina i ambalaže, gradit će se na parceli veličine 80.000 metara kvadratnih, južno od postojećih Belupovih tvornica.

Izgradnjom novih proizvodnih pogona, iz kojih bi prvi proizvodi trebali izaći u siječnju 2017. godine, Belupo će novim proizvodima i novim tehnologijama ojačati svoju konkurentsku tržišnu poziciju s jedne strane, a s druge strane novim proizvodnim kapacitetima postat ćemo proizvodno fleksibilniji”, istaknuo je Hrvoje Kolarić, predsjednik Uprave Belupa nakon dobivene suglasnosti od strane Nadzornog odbora.

Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke, naglasio je da sav prihod, svu tehnologiju te sva znanja i vještine koje Belupo posjeduje stavljaju u službu investicija u proizvodne pogone u Republici Hrvatskoj, te tako izravno pridonose ostvarenju strateških ciljeva ove zemlje – zapošljavanju, gospodarskom rastu, rastu bruto nacionalnog proizvoda te povećanju izvoza.

Belupo trenutno ima dvije tvornice u Koprivnici, tvornicu krutih farmaceutskih oblika te tvornicu polukrutih farmaceutskih oblika – krema, masti i gelova, izgrađenih 1999. te 2004. godine, koje s novim laboratorijima kontrole kvalitete (2005.) i skladišnim prostorom (2013.) predstavljaju najsuvremenije proizvodne pogone farmaceutske industrije u ovom dijelu Europe.

Najnovije će tvornice biti izgrađene uz postojeće proizvodne pogone u industrijskoj zoni Koprivnice.

Povratak na Net.hr