Nema više plaćanja računa za telefone bez naknade

Pretplatnici Hrvatskog telekoma, njih 2,4 milijuna u mobilnoj i 1,2 milijuna u nepokretnoj mreži, od 1. travnja morat će za zadovoljstvo plaćanja mjesečnih računa u HT-ovim poslovnicama iskeširati pet kuna više.

To ipak nije prvoaprilska šala jer obavijesti o ukidanju platomata od 1. travnja već nekoliko dana stoje u riječkim poslovnicama T-Coma. Hrvatski telekom tako ukida platomate samo nešto više od godinu dana od njihova uvođenja.

Plaćanje računa bez naknade od prvog travnja bit će moguće samo trajnim nalogom. Ostaje još mogućnost korištenja net bankinga za plaćanje računa uz višestruko nižu naknadu, ali to neće previše pomoći većini umirovljenika nevičnoj korištenju računala, a upravo je ta populacija najviše i koristila HT-ove platomate.

Šutnja u korporativnim komunikacijama

Što je Hrvatski telekom navelo na tu odluku, ostaje zasad samo u sferi nagađanja jer se iz njihove službe korporativnih komunikacija nisu oglasili na upit Novog lista. Ostaje samo ponoviti uvjeravanja HT-ovih korporativnih komunikatora, izrečena prošle godine, kad su poslovnu odluku uvođenja naknade za plaćanje računa na blagajnama u T-Centrima objašnjavali nakanom dodatnog poticanja korisnika na korištenje drugih, bržih i jednostavnijih načina plaćanja.

Sve za profit

Naknada od pet kuna po mjesečnom računu svakog od 3,6 milijuna korisnika mobilne i nepokretne mreže svakako će pomoći jačanju financijskih rezultata ovog telekomunikacijskog diva, koji je prošlu godinu završio s 3,78 milijardi kuna dobiti. Profitna marža od 46,9 posto uobičajena u svijetu kod trgovaca oružjem, a u Hrvatskoj kod telekomunikacijskih operatora ipak nije bila dovoljno dobar poslovno uvjetovani razlog da prošlog petka 370 radnika Hrvatskog telekoma ne dobije otkaz. Tih 370 radnika otkazom je u petak dalo svoj doprinos jačanju poslovnih rezultata Hrvatskog telekoma, a od 1. travnja morat će ga dati i sami korisnici plaćanjem nameta od pet kuna u T-Centrima.

Povratak na Net.hr