Loša vijest za vozače

SVE JE POSKUPJELO: Najveći skok cijena goriva u posljednjih mjesec dana

Cijene goriva u Hrvatskoj najviše su u posljednjih mjesec dana. Litra eurosupera 95 u utorak je poskupjela za 15 lipa i prodaje se u rasponu od 9,22 do 9,25 kuna, ovisno o kompaniji. To je ujedno i najveće poskupljenje ove vrste goriva u posljednjih pet tjedana.

Litra eurodizela također je poskupila najviše u posljednjih mjesec dana. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju 13 lipa više nego prošloga tjedna. Cijena eurodizela kreće se između 8,62 i 8,65 kuna, ovisno o kompaniji, što je i najviša cijena od početka rujna.

Autoplin najskuplji u posljednjih pet mjeseci

No, vozači koji koriste autoplin imaju itekakvog razloga za brigu. Litra ove vrste goriva nije pala već devet tjedana. Od utorka je autoplin skuplji za 12 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se za 4,09 kuna, što je ujedno i najviša cijena u posljednjih pet mjeseci.

Cjena barela pala na 50 dolara

Nove cijene goriva u Hrvatskoj posljedica su kretanja cijena derivata na tzv. mediteranskom tržištu i tečaja dolara i kune. Promatra li se kretanje cijene sirove nafte na svjetskim tržištima, prošloga tjedna skočila je za oko sedam posto i približila se razini od čak 53 dolara po barelu (najviša cijena od kraja kolovoza), što je itekako utjecalo na mediteransko tržište pa samim time i na cijene goriva u Hrvatskoj. No, već ovoga tjedna cijena barela pala je na 50 dolara. Istodobno, dolar slabi prema kuni i sada je na 6,69 kuna, što je najniža vrijednost u posljednja tri i pol tjedna, piše portal cijenegoriva.info.

NATANKAJTE LIMENE LJUBIMCE: Poskupljuju benzin i dizel

Cijenegoriva.info /Danas.hr

 

Povratak na Net.hr