Play ponuda

SRPSKI TAJKUN ŽELI INVESTIRATI U HRVATSKOJ: / Zanima ga legendarni hotel, ali i poneke tvrtke bez kojih je ostao Todorić

Image
Foto: AFP, ALEXA STANKOVIC

Na pitanje hrvatskih novinara jesu li zainteresirani i za preuzimanje nekih od kompanija iz sustava Fortenova grupe, predstavnica Delta Holdinga kazala je kako interes postoji,

17.9.2019.
18:32
AFP, ALEXA STANKOVIC
Play ponuda

Delta Holding nije odustala od investiranja na hrvatsko tržište, a pritom je zainteresirana za ulaganje u sektor hotelijerstva i agrara, istaknuli su u utorak predstavnici kompanije na konferenciji za regionalne novinare u Zaječaru. Miroslav Mišković, vlasnik kompanije, nekoliko je puta najavljivao kako planiraju u Zagrebu investirati u izgradnju potpuno novog hotela ili akviziciju hotela Esplanade.

Za ostvarenje posla potreban je interes obje strane. Poslovni ambijent u Hrvatskoj ocjenjujemo dobrim i smatramo da ne bi trebali imati problema ukoliko krenemo ulagati na hrvatsko tržište, kazala je generalna direktorica Delta Reale Estate Zorana Burlić.

Image
SRBIJANSKI TAJKUN U JURIŠU NA HRVATSKU: /

'Pregovaramo na nekoliko lokacija'

Image
SRBIJANSKI TAJKUN U JURIŠU NA HRVATSKU: /

'Pregovaramo na nekoliko lokacija'

'Ako ne uspije sa Esplanadom, bit će neki drugi hotel'

"Mi smo kompanija koja ne poznaje granice i otvoreni smo za sve businesse. Činjenica je da smo izrazili interes za neke od hotela, da smo zainteresirani za Esplanadu, ali mora postojati zainteresiranost obje strane da bi do transakcije došlo. Ako ne uspije sa Esplanadom, bit će možda neki drugi hotel", istaknula je.

Na pitanje hrvatskih novinara jesu li zainteresirani i za preuzimanje nekih od kompanija iz sustava Fortenova grupe, kazala je kako interes postoji, ali da je trenutno ta kompanija u procesu restrukturiranja. Ustvrdila je da je situacija komplicirana i dok se ne raščisti, ne može ništa konkretno reći. Kompanija Delta već je prisutna na hrvatskom tržištu, s tvrtkom koja trguje poljoprivrednim proizvodima. Direktor distribucije Delta Agrara Luka Popović izjavio je da je samo prošle godine Delta na hrvatskom tržištu otkupila oko 20 tisuća tona soje.

shimmer fallback
shimmer fallback

Imaju 600 milijuna eura za različite investicije

Delta Holding, kako su naveli, na raspolaganju ima u idućem razdoblju 600 milijuna eura za različite investicijske projekte u nekretninski biznis, agrar i druge djelatnosti iz core businessa kompanije. Kompanija je u 2018. godini ostvarila prihod od 497 milijuna eura, što je rast od 9 posto prema godini ranije, od čega u agraru 236 milijuna eura. Tijekom godine otvorili su dva shopping malla, jedan u Banja Luci, a drugi u Varni u Bugarskoj. Lani je otvoren i hotel Intercontinental u Ljubljani, a u tom gradu je u planu izgradnja još jednog hotela.

Delta Holding u Zaječaru je okupio regionalne novinare iz pet zemalja – Hrvatske, Slovenije, Bugarske,,Makedonije, Bosna i Hercegovina i Srbija kako bi im prezentirao jedinstveni projekt Naše selo. Taj projekt krenuo je prošle godine u dva sela u okolici Zaječara, a cilj mu je pokazati kako srpska sela mogu opstati, uz potrebna ulaganja u edukaciju poljoprivrednika, proizvodnju, otkup i prodaju proizvoda, nove tehnologije. U projekt Naše selo uključeno je 40 poljoprivrednih gospodarstava iz dva sela u okolici Zaječara.

Play ponuda
Play ponuda