Linić najavio 20 tisuća otkaza!

Ministar financija Slavko Linić izjavio je da će mnogim građanima iduća godina biti još teža. Najavio je kako će 20.

20.9.2012.
19:42
VOYO logo

Otpuštanje 20 tisuća ljudi ministar Slavko Linić je najavio u intervjuu za Dnevnik HTV-a.

Linić je kazao da će se zaposleni u javnom i državnom sektoru morati odreći nekih prava koja su im zagarantirana kolektivnim ugovorom. U prvom redu, pojasnio je, to su božićnice, regresi i način obračuna prijevoza. Što se tiče plaća, Linić je kazao da se neće dirati, ali da će se ići na smanjenje broja zaposlenih za oko 20 tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je kazao da će država spašavati tvrtke koje su u problemima, ali imaju tržište, dok će razvlastiti vlasnike.

"Kada likvidnost 'krene' i kad se s tržišta maknu oni koji nam ne trebaju, i banke će moći plasirati svoj novac s manje rizika", kazao je Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optimizam ne napušta ministra

Padanje BDP-a od 2,2 posto nije obeshrabrilo Linića, i dalje je uvjeren da ćemo na kraju godine biti "na nuli".

Najavio je još jednu mjeru koja teško da će se svidjeti mnogima - ubuduće će svi morati račune plaćati u roku od 30 do 60 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi koji se bavite poslom, morate plaćati porez, radnike i dobavljače. Obveze su obveze i to se mora platiti. Vlada je tu da vam pomogne u rješavanju postojećih dugova - nagodbama", poručio je Linić osvrćući se na prijedlog zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi koji je Vlada u četvrtak poslala u saborsku proceduru.

Ako ne budu mogle izvršavati svoje obveze, najavio je da će jedinice lokalne samouprave morati rezati rashode i troškove, kao što to radi i Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo