Ruski milijarder kupio nekoc ekskluzivni dubrovacki hotel

Tvrtka “Vila Larus” na danasnjoj javnoj drazbi kupila je Hotel Belvedere za 12,178 milijuna eura, a iza tvrtke stoji ruski milijarder i vlasnik kuce u Lozici Viktor Vekselberg.

Drazba se odrzala jutros s pocetkom u 10 sati u zagrebackom uredu javnog biljeznika Jozice Matka-Ruzdjaka. Pocetna cijena Belvedera bila je 24 milijuna eura, ali kako je rijec o drugoj drazbi, ogromnim troskovima, prvo rusenja, potom izgradnje u ratu posve devastiranog hotela, te samo jednim zainteresiranim kupcem, cijena je prepolovljena, te je jedini neobnovljeni dubrovacki hotel prodan za nesto vise od 12 milijuna eura, objavio je dubrovniknet.hr.

Prodaju potvrdila stecajna upraviteljica

Osnivac tvrtke “Vila Larus” registrirane na adresi Lozica 40 je Winlet Investment Holding LTD, cija je ovlastena osoba ruska drzavljanka Elena Arinushkina.

Informaciju da je na danasnjoj drazbi Hotel Belvedere prodan Vili Larus potvrdila je stecajna upraviteljica Ivanka Susic, koja je vec prije bila istaknula kako se ovaj dubrovacki jedini neobnovljeni hotel moze prodati u pola cijene u slucaju da se javi samo jedan kupac.

Jedan od nekada najluksuznijih hrvatskih hotela vec je bio na javnoj drazbi koja se odrzala u ozujku prosle godine. Medutim uopce nije bilo zainteresiranih.
http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=30299#.U2y3jldlT5N

Povratak na Net.hr