Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras svojom je izjavom za medije da su u Hrvatskoj gospodarskoj komori ostali "samo uhljebi" duboko uvrijedio i stručnjake Hrvatske gospodarske komore, među kojima 75 posto visokoobrazovanih, i poduzetnike koji djeluju unutar HGK, kaže se u priopćenju za medije HGK.

U HGK tvrde kako ministra ne zanima istinski interes hrvatskoga gospodarstva već isključivo politički obračun i razaranje institucije.

"Postavlja se pitanje koje reference i koje iskustvo ima ministar Maras u poduzetništvu te koje je rezultate tamo ostvario? Vrijeme je da ministar gospodarskoj javnosti konačno obznani svoje stručne kvalifikacije i gospodarske i stručne kompetencije iz prijašnjih poslova dok nije postao ministar poduzetništva. Zanimljivo je da ministar koji je na plaći poreznih obveznika proziva druge uhljebima", poručuje vodstvo Komore.

'Nama nije potreban uhljeb'

Novo rukovodstvo HGK došlo je iz poduzetništva, s visokih menadžerskih pozicija, na dvostruko lošije uvjete, ističu u svom priopćenju.

"Nama nije bio potreban uhljeb, niti će nam trebati nakon rada u Komori", poručuju.

U svom priopćenju ističu kako je novo rukovodstvo HGK u sedam mjeseci provelo sustavne reforme, prepolovi broj direktora i organizacijskih jedinica, smanjili broj zaposlenih za gotovo 30 posto, napravili uštede više desetaka milijuna kuna u poslovanju i pripremili set novih usluga.

Vrijeme da ministar poduzetništva predstavi javnosti kome su i temeljem kojih kriterija dodjeljena bespovratna proračunska sredstva i počne voditi brigu o poduzetništvu, poručuju iz Komore te ističu kako je od 2012. do 2014. ugašeno 49.242 poduzeća u kojima je radilo 66.483 zaposlenih.