Radnici izbacili članove uprave i zauzeli zgradu na Žitnjaku

Radnici tvrtke DIOKI zauzeli su zgradu uprave na Žitnjaku, te članove uprave izbacili van.

7.5.2013.
13:26
VOYO logo

Nezadovoljni su predstečajnim postupkom i kažu da ne vjeruju više nikome.

Bojan Kovačić iz Stožera za obranu DIOKI-ja potvrdio je za Danas.hr da su ogorčeni radnici zauzeli zgradu uprave na Žitnjaku jer jednostavno nemaju drugog izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Na nama je prevelik teret, dosta nam je razgovora sa zamjenicima, te tražimo da nas primi ministar Linić ili premijer Milanović. Ništa što smo dogovarali s Vladom nije ispunjeno, a mi nemamo za režije ni za hranu'', ogorčen je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominje da im ovrhe "vise" nad glavom, a Vlada im ne želi pomoći nikakvim mjerama.

"Tražimo isplatu svojih zarađenih plaća i bit ćemo na Žitnjaku tako dugo dok nas ne primi Linić ili Milanović", rekao je Kovačić za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslali smo upit o očitovanju o postojećoj situaciji Ministarstvu financija i upravi DIOKI-ja, no do objave teksta još nije stigao odgovor.

Gubitak DIOKI grupe u prvom tromjesečju ove godine iznosio je 69,4 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosio 65,9 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća DIOKI grupe objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupan prihod u prva tri mjeseca od 16,3 milijuna kuna manji je u odnosu na prošlu godinu za 3,1 milijun kuna. Istovremeno, ukupan rashod u iznosu od 85,7 milijuna kuna smanjen je za 300 tisuća kuna.

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo