SVI ŽELE KOD NJIH RADITI

PROGLAŠENI NAJBOLJI HRVATSKI POSLODAVCI U 2016.: U ovim su tvrtkama zaposlenici najzadovoljniji

U kategoriji velikih tvrtki za najboljeg poslodavca i ove je godine izabran dm-drogerie markt d.o.o, među srednjima titulu nosi Henkel Croatia d.o.o., a među malima Deegeetal.

Portal MojPosao proveo je istraživanje na 5100 zaposlenika i odabrao “najboljeg poslodavca” za 2016. godinu u trima kategorijama. Među velikim tvrtkama na tron je već uobičajeno zasjeo dm-drogerie markt d.o.o., među srednjima Henkel Croatia d.o.o., a među malima Deegeetal.

U ovogodišnjem Istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovale su tvrtke iz svih grana gospodarstva u privatnom, stranom te domaćem vlasništvu, njih ukupno 45. Riječ je također o tvrtkama koje su bile suglasne s provođenjem istraživanja među njihovim zaposlenicima.

Samo istraživanje provedeno je u devet različitih područja: izazovnost radnih zadataka, lojalnost zaposlenika, organizacija rada, radni uvjeti, osobni rast i razvoj, uključenost u donošenje odluka, posvećenost poslu, međuljudski odnosi i komunikacija u tvrtki.

Pored dm-a koji je izabran na prvo mjesto među velikim tvrtkama, na drugo je zasjela Deichmann trgovina obućom d.o.o., a na treće IKEA Hrvatska d.o.o.

Na listi najboljih srednjih tvrtki na drugom mjestu je DHL International d.o.o., a na trećem Rimac Automobili d.o.o.

Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki su pored Deegeetala na drugom mjestu Greyp Bikes d.o.o., a na trećem Integracija od-do d.o.o.

Neovisno o veličini tvrtke, najbolje ocijenjena kategorija je ‘Posvećenost poslu’, dok je najlošije ocijenjena ‘Organizacija rada’.

Najbolja tri poslodavca kod velikih tvrtki najviše odskaču od ostalih u kategoriji po zadovoljstvu faktorom ‘Osobni rast i razvoj’, dok su najmanje razlike u kategoriji ‘Izazovnost radnih zadataka’.
Top tri poslodavca u kategoriji srednjih tvrtki najviše odskaču od ostalih u kategoriji po zadovoljstvu faktorom ‘Uključenost u donošenje odluka’, dok su najmanje razlike u kategoriji ‘Posvećenost poslu’. Isto vrijedi i za kategoriju malih tvrtki.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr