banner

Odvažne djevojke

LUDO I HRABRO Dale otkaze i napravile dobar posao u Hrvatskoj

Tri mlade i visokoobrazovane žene, Marijana Prgomet, Romana Jelinčić i Ivana Pamuković, napustile su poslove koje su radile i pokrenule su vlastiti. Odlično im ide. Iako se, kažu, uz puno uloženog truda za očuvanje brenda moraju boriti i s brojnim problemima s kojima se poduzetnici u Hrvatskoj susreću.

Marijana Prgomet, Romana Jelinčić i Ivana Pamuković u džepu imaju diplome dobrih fakulteta i iskustvo rada na dobro plaćenim poslovima. S takvim kapitalom odlučile su dati otkaze u tvrtkama u kojima su radile, i unatoč dobrim ponudama za odlazak u inozemstvo, odlučile se za možda pomalo lud korak u Hrvatskoj – pokrenuti vlastiti biznis. Danas su poznate po brendu Mustra , posebno dizajniranim majicama od visokokvalitetnog pamuka, piše Dnevnik.hr.

HRVATSKA BUDUĆNOST: Jurica ima 21 godinu, šest zaposlenih i tvrtku koja zarađuje 7,5 mil. kuna

“Radimo u ponoć, u 3 pred jutro, zapravo kada god posao traži a traži mnogo. Internet nikad ne spava pa tako i život brenda ne prestaje kada se pozdravi zadnji kupac. Mnogo je posla koji je ‘iza scene’, a mora se raditi svakodnevno i ažurno. Robno knjigovodstvo, dobavljači, izvješća, papirologija i registri, zalihe, narudžbe …, sve su to zapravo stvari kojima se moraš baviti i to bez greške da bi na kraju dana plasirao Mustru kao finalan proizvod vlastite proizvodnje”, opisuju mlade poduzetnice koje osim uvezenog materijala majice kroje, šivaju i tiskaju u Lijepoj našoj. Za svaku majicu osmislile smo ambalažu u obliku jutene vrećice sa špagicom i svaku majicu pakiraju u njih. To je, kažu, konačan proizvod. Kupuju ga i ljudi izvan Hrvatske.

Na svakom koraku 5 stvari čovjeka spriječava da radi

“Do sada smo majice slale na sve kontinente osim Antarktika. To nas jako veseli. Mustre nisu samo na hrvatskom već i na engleskom jeziku tako da nam često dođu upiti od ne-Hrvata a uskoro planiramo i ozbiljno oglašavanje na vanjskom tržištu baš za njih”, ponosno kažu djevojke.

BIZNIS KOJI BRZO RASTE: Preuređuju stare nekretnine i na njima dobro zarađuju

Govoreći o poslu za Dnevnik.hr kažu da često gube tone živaca! Sve tri smo radile i surađivale s firmama u Europi i svijetu i znamo kako stvari stoje ‘vani’ pa nas nekad stvarno izludi koliko energije i vremena moramo potrošiti za rješavanje neke, naizgled jednostavne situacije”, opisuju dodajući da u Hrvatskoj u poslu treba biti jako uporan “jer na svakom koraku postoji pet stvari koje će te spriječiti o obavljanju posla”.

Dnevnik.hr/Danas.hr

Povratak na Net.hr