MOSTOV IZBOR

POTENCIJALNI KANDIDAT ZA GOSPODARSTVO: “Bit će rezova, nemamo novaca za velike investicije”

Jedan od kandidata za ministra gospodarstva je Milan Račić, nestranački kandidat Mosta i još jedan povratnik iz Kanade, gostovao je u RTL Direktu gdje je otkrio kako još nije razgovarao s mandatarom Tihomirom Oreškovićem te da su ga prošlog tjedna nazvali i rekli mu da je kandidat za par ministarstava.

Račić je kazao kako je s Mostom prošlog četvrtka razgovarao “dva i pol sata oko ministra gospodarstva”.

“Tražili su me plan. Koliko sam shvatio, to su tražili od svih kandidata. Na njima je sada. Ne odlučujem ja”, kazao je Račić.

“JA SAM PRESRETAN”: Orešković nakon sastanka u Kitzbühelu iznio svoje planove

Objasnio je kako je većinu radnog vijeka proveo u Americi i Njemačkoj te da je po struci ekonomist i pravnik.

“Radio sam većinom u avio industriji, ali i u investicijskoj industriji”, kazao je Račić i dodao da je radio strategiju za jednu kanadsku tvrtku da preuzme tržište bivšeg Sovjetskog saveza.

“Bit će rezova”

Objasnio je kako bi Hrvatska bila u puno manjem problemu da je prije 10 godina počela rezati rashodovnu stranu proračuna.

“Bit će rezova. Mi nemamo novaca da idemo u velike državne investicije. Jedino možemo osposobiti privatni sektor. Sada je bio oko dva posto rast i taj rast će generirati veće poreze. Mi imamo jednu depresiju u Hrvatskoj, što udara i privatni i javni sektor”, kazao je Račić i dodao da bi se većim rastom dug puno lakše otplatio.

https://net.hr/danas/hrvatska/propao-reinerov-prijedlog-hdz-pojasnio-da-je-zelio-izbjeci-ekscese-u-raspravi-o-oreskovicu/

Kazao je kako se mora odlučiti što je strateški važno za Hrvatsku i što se treba zadržati. Ostali bi trebalo privatizirati.

“Ako vi ne uvjerite ljude da je vaš program za njihov interes i njihovo dobro, ta reforma neće uspjeti”, kazao je Račić za RTL Direkt.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr