NOVO TRŽIŠTE

VEGETA SE OD SADA PROIZVODI I U AFRICI: Podravka otvorila tvornicu u Tanzaniji, investicija je teška 4 milijuna eura

Koprivnički prehrambeni div otvorio je tvornicu na afričkom tržištu. Od danas proizvodi u Tanzaniji, a njihovi proizvodi nalaze se u svim tamošnjim trgovačkim centrima.

Podravka je danas otvorila svoju prvu tvornicu na afričkom tržištu – u Tanzaniji.

Tvornica Vegeta Podravka Ltd Tanzania otvorena je u Bagamoyu na 17.000 metara četvornih prostora i ulaganje je vrijedno četiri milijuna eura. U pogonu koji se gradio godinu i pol radit će 20 ljudi, a posredno je otvoreno još 200 radnih mjesta.

Iz Podravke poručuju kako su se za Tanzaniju odlučili radi njene pozicije, infrastrukture, rasta gospodarstva te članstva u trgovačkim asocijacijama. Također ističu kako su odabrali asortiman za to tržište.

podravka_tanzanija

“Kako se tvornica gradila, počeli smo prodavati neke proizvode koje smo uvezli iz Hrvatske. Također smo započeli različite marketinške aktivnosti kako bismo predstavili svoje proizvode i njihovu primjenu potencijalnim kupcima. Naši su proizvodi dostupni u svim modernim trgovačkim lancima i trgovinama u Tanzaniji, a izazov nam je lansirati naše proizvode u tradicionalne trgovačke lance kako bi bili dostupni svim stanovnicima Tanzanije. Širok raspon naših proizvoda je sada dostupan i u Keniji, Zambiji i Ugandi. Uvjereni smo da će u bližoj budućnosti Podravkini proizvodi pronaći svoje mjesto u mnogim kućanstvima diljem Afrike”, izjavila je prigodom otvaranja tvornice članica Uprave tvrtke Olivija Jakupec.

Povratak na Net.hr