INVESTICIJA

U TIJEKU PREUREĐENJE: Kina u zagrebačkom šoping centru Kaptol promijenila vlasnika

Najveći regionalni kinoprikazivač Blitz-CineStar preuzeo je upravljanje multipleksom u Centru Kaptol, kojoj se do sada nalazio Cineplexx.

Kako se navodi u priopćenju, nakon akvizicije, CineStar planira preobrazbu prostora i kino dvorane koja bi trebala završiti do kraja ljeta, a nakon adaptacije novi multipleks će imati ukupno pet digitaliziranih kino dvorana. Zanimljive planove imaju za dio koji se nalazi na samom ulazu multipleksa u Kaptol Centru. Njegovo je uređenje zamišljeno kao prolaz u drugu stvarnost, a za njegovu izvedbu zadužen je dizajnerski dvojac Franić-Šekoranja.

Osim investicije u Kaptol Centru, Blitz-CineStar ima u planu otvaranje multipleksa u novo otvrenom shopping centru u Splitu Mall of Split, a ukupna vrijednost ovih investicija iznosi oko 22 milijuna kuna.

Tvrtka Bliz CineStar nastala je 2003. godine, kao joint venture filmskog distributera Blitz film i video, i CineStara, njemačkog kinoprikazivača koji u Europi ima više od 100 multipleksa i 900 dvorana. Kako ističe član Uprave CineStara Hrvoje Krstulović, “Investicijski ciklus Blitz-CineStara traje u kontinuitetu od 2003. godine.”

Do danas su na području regije otvorili 16 multipleksa s ukupno 100 dvorana i oko 17.000 sjedala, a na godišnjoj razini zabilježe i do četiri milijuna posjetitelja.

Osim Zagreba i Splita, do kraja godine CineStar planira otvaranje kina u Novom Sadu s 10 dvorana i 4 DX formatom i kino u Tuzli s pet dvorana. Po realizaciji svih projekata, ukupno će raspolagati s 20 multipleksa, 129 dvorana i gotovo 21.000 sjedala.

Povratak na Net.hr