OSMISLIO DOSAD NEPOSTOJEĆU TURU I ODUŠEVIO REGIJU: /

Stranci su ludi za njegovom idejom, sve kreće s - pregačom

Image
Foto: Facebook

'Već poslije prvog posjeta vidio sam da sam bio na dobrom putu i da se turistima sve to izuzetno svidjelo', kaže Zemunac Vladimir Gurbaj koji je osmislio zanimljivu turistističku turu u tom gradu.

27.8.2018.
7:34
Facebook
VOYO logo

Pored roditelja koji su radili u JAT-u, Vladimir Gurbaj (38) iz Zemuna i njegova sestra toliko su putovali da im je avion bio kao autobus, a cijeli svijet nadohvat ruke. Prilika je to ujedno bila i da upozna druge kulture i gastronomije, potom prisustvuje raznim kulinarskim radionicama diljem svijeta pa na kraju i sam poželi nešto slično napraviti u Srbiji.

Taj profesor klarineta, koji je svojevremeno završio i Sveučilište Mocarteum u Salzburgu, čekao je pravo vrijeme, a onda kada je primijetio da su beogradske ulice preplavljene ljudima koji govore druge jezike odlučio je ostvariti svoj san.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je sve počelo

"Želio sam napraviti opuštenu radionicu, poput okupljanja s mojim prijateljima, nikako oficijelnu školu. Cilj mi je bio da stranci koji bi došli kod mene dožive iskustvo, da odu na tržnicu i da uđu na trenutak u život jedne srpske obitelji. Već poslije prvog posjeta vidio sam da sam bio na dobrom putu i da im se sve to izuzetno svidjelo", opisuje za "Priče sa dušom" 38-godišnji Gurbaj koji je potom uz pomoć prijatelja i obitelji osmislio logo, pokrenuo internetsku stranicu, otisnuo letke i izradio pregače, a potom krenuo u hostele kako bi potražio svoje klijente.

Prve turiste i to one iz Britanije i Nizozemske ugostio je u dvorištu obiteljske kuće u Zemenu. Odmah potom, zahvaljujući reklami i preporukama, uslijedili su i brojni drugi koji sada ture rezerviraju preko internetske stranice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turistička tura

"Tura funkcionira ovako: turisti dođu u dogovoreno vrijeme u Zemun, odakle idemo pješice do Zemunske tržnice kupiti namirnice. Zatim u pekari prezalogaje burek sa sirom i mesom, šetaju se pored Dunava i upoznaju se sa znamenitostima Zemuna. Usput im ispričam gdje mogu pojesto dobar kolač ili popiti kvalitetno pivo ili kavu, a onda stižemo u moj dom. Ondje dobiju kavu, rakiju i 'meze' te na sebe stavljaju pregače", priča Vladimir za Priče sa dušom dodajući kako je s vremenom otkrio za goste najukusniju i najzanimljiviju kombinaciju. Tako zajedno spravljaju karađorđeve šnicle, ćevape, leskovačke uštipke, šljive punjene sirom i rolane u slanini... Druženje traje od 11 do 15 sati, a ponekad, kaže, gosti ostaju i duže.

Najviše gostiju imao je iz skandinavskih zemalja, kao iz iz Austrije, Nemačke, Engleske i Izraela, a ne zaostaju ni Češka, Poljska i Slovačka, ni njemu najdraži Amerikanci i Kanađani.

Posao s turistima uspje uklopiti u onaj koji i dalje radi na Glazbenoj akademiji i na njemu dodatno zaradi, ali tvrdi da ne želi da postave veliki biznis jer u njemu uživa i ne bi volio da ga počne opterećivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo