POTOP NA BURZI

OPET SE TRGUJE DIONICAMA AGROKOROVIH TVRTKI: Dionice Leda potonule su čak 75 posto

Od jutros se ponovno trguje dionicama kompanija iz sastava Agrokora na Zagrebačkoj burzi, a Crobex indeksi pali su oko pola posto.

U prvih pola sata, trgovanje dionicama doseglo je 4,3 milijuna kuna, a najlikvidnija je bila dionica Leda, s prometom od gotovo 1,7 milijuna kuna. No, cijena dionice Leda potonula je 75 posto, odnosno na vrijednost od 880 kuna, piše SEEbiz. Osim Leda, među gubitnicima su bile i dionice Granolia, čija je cijena pala za 8,9 posto, te Đure Đaković grupe s padom od 6,5 posto.

PROCURIO PLAN RESTRUKTURIRANJA AGROKORA: Osniva se tvrtka unutar tvrtke za ‘zdrave’ firme, ostale idu u likvidaciju

Stekli se uvjeti za ponovno trgovanje dionicama

Dionicama kompanija iz sastava Agrokora nije se trgovalo od kraja travnja, kada je iz Agrokor Grupe poručeno da bi moglo biti nepravilnosti u financijskim izvješćima i da se ulagači ne pouzdaju u prijašnja financijska izvješća grupe.

Jutros su, prije otvaranja Burze, tvrtke iz sastava Agrokora izvijestile o korporativnim jamstvima vrijednima više milijardi kuna, koja su dale kao osiguranje za obveze Agrokora, a koje su dospjele na naplatu 9. travnja.

Time su se stekli uvjeti za ponovno trgovanje dionicama Belja, Jamnice, Leda, PIK-a Vinkovci, Tiska, Vupika, Zvijezde i Žitnjaka, a nakon što su te kompanije objavile godišnja izvješća za 2016. godinu i prve rezultate za ovu.

Inače, do kraja travnja, a zbog krize u Agrokoru, cijene dionica Jamnice, Leda, Belja, Vupika i Zvijezde pale su za više od 50 posto.

KULA OD KARATA: Vrijednost Leda je nula kuna?! Prošle godine izdali 18,9 milijardi kuna jamstva za Agrokor

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr