NISU SAMO NASLJEDNICI!

ONI SU MLADI, ALI I BEZOBRAZNO BOGATI: Ovo su moćnici koji u rukama drže milijarde dolara

Teški su milijarde, a još nemaju ni 40. Štoviše, najmlađa među njima ima tek 20 godina. Riječ je o listi najbogatijih mladih ljudi svijeta u 2017. i to ne samo onih koji su novac naslijedili nego koji su ga i sami “stvorili”.

Broj milijardera mlađih od 40 godina ove je godine pao za deset sa 66 na 56. Četvrtina njih su žene. Od ukupnog broja čak 30 je onih koji su poduzetnici postali vlastitim trudom, a samo jedna je žena – Zhou Yifeng, koja se bavi plinskim biznisom. Najviše njih, čak 24 svoju poslovnu sreću su našli u tehničkoj industriji, a potom ih slijedi sedam koji plivaju u onoj zdravstvenoj. Najviše ih dolazi iz Sjedinjenih Država, uključujući i one koji su ondje imigranti.

Najmlađi milijarder ispod 40 godina je, dakako, Mark Zuckerberg koji je lani dodao 11,4 milijardi dolara svom bogatstvu pa je tako u svojoj 32 godini težak čak 44,7 milijardi dolara. On je također peta najbogatija osoba na cijelom svijetu.

Najmlađe milijarderke na svijetu već drugu godinu za redom su, pak, sestre Alexsandra (20) i Kaharina Andresen (21) koje su teške 1,2 milijardi dolara svaka. Novac su dobile tako što je njihov otac svoju tvrtku u 2016. prepustio u njihove ruke

Suosnivač Stripea John Collison (26) tek je ušao na listu kao najmlađi milijarder koji je svoj biznis stvorio vlastitim trudom. On i njegov brat Patrick Collision (28) teški su 1,1 milijardi dolara svaki.

Do jučer najbogatija osoba s liste kad su u pitanju “self made” milijarderi je svega dva mjeseca straiji od Collisona Evan Spiegel sada je uz svog partnera Bobbyja Murphyja (28)) jedini milijarder mlađi od 30 koji imaju tvrtku koja je na burzi.

Dodajmo svemu i najbogatiju ženu među mladim milijarderima. Riječ je o kineskoj nasljednci Yang Huiyan koja je naslijedila 55 posto udjela u holdingu svog oca. Ima 35 godina i danas je teška 9 milijardi dolara, piše Forbes.

Povratak na Net.hr