Odustaju od gradnje ugovorenih dionica autocesta zbog besparice!

Prošlog je tjedna ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić s upravom HAC-a održao sastanak na kojem je odlučeno da HAC zbog besparice neće graditi dionicu Lekenik – Mošćenica na autocesti Zagreb – Sisak.

Dakle, autocesta ZagrebSisak planira se dovršiti do Lekenika, a preostalih sedamnaest kilometara čekat će neka bolja vremena. Također, odlučeno je da će se na koridoru Vc, takozvanoj Slavonici, dionica od Osijeka do Belog Manastira te dalje do mađarske granice graditi u profilu državne ceste, a ne autoceste.

Već odustali od dionice prema Dubrovniku

Podsjetimo, HAC je već odustao od gradnje autoceste Dubrovnik – Doli i Podravskog ipsilona, a zaustavio je gradnju i već započetih autocesta A5 i A11. Jedino će dovršiti autocestu do Ploča, piše Večernji list.

Inače, kad je riječ o dionici od Lekenika do Siska, u HAC-u kažu da nisu odustali od njezine gradnje, ali da ona ovisi o mogućnosti osiguranja potrebnog novca. No, Večernjak piše da će ugovor za tu dionicu, potpisan još 2009. godine i vrijedan otprilike 565 milijuna kuna, vjerojatno će biti raskinut. U Hrvatskim autocestama službeno odgovaraju da će status tih ugovora biti razmatran nakon usvajanja programsko-planske dokumentacije za razdoblje od 2013. do 2016. godine.

Povratak na Net.hr