‘Odmor u rezidencijama jeftiniji je za državu’

‘Odmor u rezidencijama je i jeftiniji za državu nego odmor u hotelu ili negdje drugdje gdje valja dodatno organizirati osiguranje’, otkriva savjetnik bivšeg predsjednika, Vlatko Cvrtila, koji je boravio na Brijunima.

Premijerka Jadranka Kosor u petak je vrativši se s Brijuna završila svoj godišnji odmor. No ondje se osim nje ove godine odmarao i potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac, koji je boravio u vili Kaštelac, te Vlatko Cvrtila, stručnjak za sigurnosna pitanja i savjetnik bivšeg predsjednika, koji je sa suprugom na vlastiti trošak boravio u hotelu Neptun.

arti-201008100615006Na pitanje zašto je toliko tajnovitosti oko odmora u rezidencijalnim objektima, odgovorio je: “Rezidencije i postoje za odmor i boravak dužnosnika, međutim, neki se boje mišljenja javnosti, pogotovo u vremenima recesije. Premijerka je osjetljiva na to jer javnost rezidencije percipira kao trošak iako je bolje da se koriste jer i hladan pogon stoji. Predsjednik Josipović ljetovao je u obiteljskoj kući, što je malo neuobičajeno. Odmor u rezidencijama je i jeftiniji za državu nego odmor u hotelu ili negdje drugdje gdje valja dodatno organizirati osiguranje. Bivši predsjednik Mesić ljetuje privatno, pa je državu dodatno stajalo njegovo osiguranje. Dobro je rezidencije za odmor ponuditi našim i stranim državnicima zbog sigurnosti tih osoba, a i područje na kojem su rezidencije ima dodatnu promidžbu kada se pročuje da je ondje ljetovao netko poznat”.

No prema broju gostiju reklo bi se da Brijunima promidžbe i ne treba. Večernjak piše kako se ondje moglo vidjeti i SDP-ovog saborskog zastupnika Nenada Stazića.

“Vidio sam ovdje Helmuta Bergera, vozača Formule 1, i to mi je puno zanimljivije. On je tu doplovio jahtom. Neki sam dan igrao tenis s ekonomskim savjetnikom za istočnu Europu i Aziju. Na Brijunima se može doista sresti puno poznatih ljudi, pa hrvatski političari i nisu najveće zvijezde”, kaže Branko Drndalovski, turist iz Italije kojem političari i nisu pretjerano zanimljivi.

Nenad Tatarinov, koji je na Brijunima zadužen za VIP goste, kaže da više i ne zna što je to VIP gost.

“Kad Amerikanci dođu na Brijune, već dobro znaju povijest, Ruse zanima sve što je vezano uz Tita, a Talijani se previše i ne raspituju”, kazao je Tatarinov za Večernji list.

Prethodni članci:

arti-201008120063006

arti-201008100615006

arti-201008070270006

Povratak na Net.hr