Nova usluga za parkiranje, no ne vrijedi za gotovinu i SMS-ove

Vozači odsad mogu uslugu parkiranja na otvorenim javnim parkiralištima Rijeka prometa plaćati gradskom karticom Rijeka City Card. Kod plaćanja Rijeka City Cardom od drugog sata parkiranja nadalje više se ne naplaćuje čitav započeti sat.

Omogućeno je plaćanje parkiranja u vremenskoj jedinici od 30 minuta, umjesto dosadašnjih 60 minuta. Ovo konkretno znači da će građani za parkiranje u trajanju od jednog i pol sata, primjerice na parkiralištu u Ulici Ivana Zajca u nultoj zoni, ukupno platiti 10,50 kuna, odnosno sedam kuna za prvi sat parkiranja plus 3,50 kune za sljedećih pola sata, umjesto ukupno 14 kuna, piše Novi list.

Pogodnost ne vrijedi za poruke i keš

Iz Grada Rijeke niti iz Rijeka prometa nisu pojasnili zbog čega ova pogodnost nije omogućena i kod plaćanja gotovinom ili SMS-om.

Plaćanje Rijeka City Cardom omogućeno je na parkiralištima: HŽ Žabica – prolaz ispod volte na Žabici kod skladišta 33, Brajdica – kod deponija gdje pauk ostavlja nepropisno parkirana vozila, Ivana Zajca kod kućnog broja 10b i kućnog broja 22, te Tržnica – Ulica Riva Boduli.

Za plaćanje potrebno je gradsku karticu umetnuti u čitač kartice parkirnog automata, nakon čega se otvara početni izbornik na zaslonu automata. Odabirom željenog vremena trajanja parkiranja te potvrdom transakcije korisnik kupuje parkirnu kartu, koju je dužan istaknuti na vidljivom mjestu vjetrobranskog stakla vozila. Na parkiralištima Brajdica i HŽ Žabica moguće je odabrati i cjelodnevnu kartu, čija je cijena 20 kuna.

Kako plaćati takvu karticu?

Uslugu parkiranja moguće je platiti svim vrstama gradskih kartica: prepaid, companion i kreditnom. Plaćanje prepaid karticom moguće je pod uvjetom da na kartici postoji dostatan novac za plaćanje. Novčana sredstva na prepaid karticu moguće je uplatiti u poslovnicama banaka, internet bankarstvom bilo koje banke, te kod drugih pružatelja platnih usluga, kao što su FINA, Hrvatska pošta i drugi.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/City-Cardom-moguce-platiti-sat-i-pol-parkiranja-a-SMS-om-i-kesom-ne

Povratak na Net.hr