Paviću dividenda od Slobodne 5 milijuna kuna

Glavna skupština Slobodne Dalmacije, sazvana za 24. travnja, odlučivat će o prijedlogu uprave i nadzornog odbora o isplati dividende od 2,03 kune po dionici, stoji u pozivu za skupštinu koji je objavljen na Zagrebačkoj burzi.

Uprava Slobodne Dalmacije donijela je 5. ožujka odluku o sazivanju glavne skupština koja bi se trebala održati 24. travnja u Dugopolju, a na kojoj će se raspraviti financijsko izvješće društva, te će odlučivati o razrješivanju nekih članova uprave i imenovanju novih članova nadzornog odbora, navodi se u priopćenju objavljenom u četvrtakna Zagrebačkoj burzi.

Također, u izvješću se navodi da je Slobodna Dalmacija u prošloj godini ostvarila dobit nakon oporezivanja u iznosu od 11,18 milijuna kuna, te da Uprava i Nadzorni odbor predlažu skupštini da se za dividendu isplati 10,6 milijuna kuna, odnosno 2,03 kune po dionici.

Najvećem dioničaru, tvrtki EPH kroz dividendu će se isplatiti nešto više od 10 milijuna kuna, a Ninoslavu Paviću , koji je vlasnik 50 posto EPH, oko pet milijuna kuna.

Navodi se da će se dividenda isplatiti najkasnije u roku od trideset dana, počevši od dana donošenja Odluke.

Povratak na Net.hr