Play ponuda

Može li Tedeschi što nije mogao Todorić?

shimmer fallback

Atlantic grupa na pragu je velikog uspjeha, da postane pravi pandan Todorićevom Agrokoru. Hoće li to postići ovisi prije svega o uspjehu Emila Tedeschija u preuzimanju Droga Kolinske.

21.4.2010.
11:49
Play ponuda

Ivica Todorić izgubio je bitku sa slovenskom odbojnosti prema hrvatskom kapitalu, no tu bitku umjesto njega mogao bi dobiti Emil Tedeschi.

Naime, nakon što je odustao od Podravke, koju svim silama "brani" HSS-ovac Josip Friščić, u igru je ušla poznata slovenska prehrambena industrija Droga Kolinska.

Iako se čini kako je na dobrom putu do ostvarenja projekta, nekoliko se stvari posložilo, tako da priča o Atlanticovu preuzimanju Droge pomalo nalikuje na slučaj s Podravkom. Uz nenaklonost Slovenaca, tu je i činjenica da se Drogin vlasnik Istrabenz nalazi u golemim financijskim problemima, iako ne toliko zbog načina poslovanja, koje je zanimljivo i slovenskoj policiji, koliko zbog pogrešne poslovne vizije jednog od najvećih slovenskih tajkuna Igora Bavčara. Propali tajkun, kojega je ljubljanski gradonačelnik Zoran Jankovič jednom nazvao "crnom karikaturom slovenskoga gospodarstva", najveći je promašaj učinio kada je Istrabenzove benzinske crpke prodao austrijskom OMV-u, piše Poslovni dnevnik.

No, sve ovo ne znači da Tedeschi neće uspjeti polučiti rezultat koji Todoriću nije pošao za rukom.

Prethodni članak:

arti-201004200240006

Play ponuda
Play ponuda