Menadžerica godine odbila nagradu jer su je tražili 35.000 kuna!

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA ove je godine za menadžericu godine izabralo Hanu Medin, mladu poduzetnicu iz Zadra. No, ona je nagradu odbila primiti, i to zato jer svi proglašeni menadžeri godine moraju avansno uplatiti iznos od 35.000 kuna!

Hana Medin, diplomirana inženjerka agronomije, pokraj Zadra, uzgaja puževe i izvozi humus od crvenih kalifornijskih glista. Humus odlazi i u arapske zemlje, pa je Medin postala članica elitnog poslovnog kluba u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Izvozi i u Kinu, a potpisala je i ugovor o poslovnoj suradnji na temelju kojega se hrvatska tehnologija uzgoja crvene gujavice prenosi u Tursku. Također, prije godinu i pol s egipatskim je šeikom potpisala ekskluzivni ugovor o zastupanju proizvoda iz regije na egipatskom tržištu.

Zbog svega je Medin dobila nagradu CROMA-e za menadžericu godine, no odbila ju je primiti. Obrazlažući svoju odluku u Dnevniku 3 HTV-a, Medin je kazala da spomenutih 35.000 kuna može utrošiti puno kvalitetnije – na plaće djelatnika, božićnice ili nabavku hrane.

“Teško se živi u ovoj našoj zemlji, ljudi gotovo da gladuju, grcaju u dugovima i kreditima, borimo se s administracijom, a porezi i inspekcije nas ubijaju. Svatko živi po svojim zakonima i snovima. Nisam osoba koja bi ikoga prozvala i zahvalna sam im što su me izabrali, ali djelatnici su ti koji guraju tvrtku naprijed i novac ću utrošiti na njih”, kazala je mlada poduzetnica.

Iznos od 35.000 kuna trebao bi ‘pokriti’ pravo na ostvarenje titule sponzora savjetovanja, sudjelovanje na manifestaciji dodjele nagrada, deset mjesta za sudjelovanje, uručenje plakete, objavu oglasa u boji u posebnoj brošuri susreta, objavu biografije dobitnika te sastanak s predsjednikom Ivom Josipovićem.

Nakon što je odbila nagradu, iz udruge CROMA su promijenili priču, pa su Medin javili da više nije potrebno uplatiti iznos kotizacije, te da joj nagrada može biti poslana i poštom. Čak će i udruga podmiriti troškove poštarine.

Povratak na Net.hr