KOBACICE UMJESTO HLAČA

KRAH SLAVNOG MODNOG LANCA: Hrvatsku napustili kao odjevni brend, a sad će prodavati hranu

Marks & Spencer, nakon velikih financijskih gubitaka, kreće u veliku reorganizaciju poslovanja. Sky News piše kako je novi izvršni direktor tvrtke najavio zatvaranje svih prodavaonica u Velikoj Britaniji i inozemstvu te će svoju prodaju u njia nakon ponovnog otvaranja usmjeriti na hranu.

Britanski lanac Marks & Spencer (M & S), koji je lani krajem godine zatvorio svoja vrata hrvatskim kupcima povukavši se s našeg tržišta, sada zatvara vrata svojih prodavaonica i u domicilnoj zemlji, ali i u svijetu. Štoviše, svi oni koji i danas u Lijepoj našoj imaju pokoji njihov odjevni predmet mogu sada slobodno reći da su ga kupili u trgovačkoh lancu za robu široke potrošnje, odnosno hranu. Da, upravo tako slavni modni lanac odsad će u svojim preostalim prodavaonicama prodavati hranu, koju je i dosad prodavao u nekim dućanima u Velikoj Britaniji.

Zadatak zaokreta u poslovanju treba odraditi Steve Rowe, koji je u travnju preuzeo funkciju izvršnog direktora tvrtke. Naime, Marks & Spenceru je ove godine vrijednost dionice pala za 22 posto, a dobit im je u prvih šest mjeseci pala za 18,6 posto. Ni posljednje tromjesečje nije se proslavilo.

Stoga će sada Rowe zatvoriti trgovina u zemlji i inozemstvu te prorijentirati prodaju. Učinit će to tako da će promijeniti fokus poslovanja u 25 posto britanskih trgovina odjeće i kućnih potrepština, zatvoriti 30 robnih kuća u Britaniji te reorganizirati oko 45 prodavaonica koje će prodavati samo hranu. Ostale će biti preseljene.

Takva reorganizacija u idućih pet godina stajat će ih oko 150 milijuna funti.

NAKON OSAM GODINA: Marks&Spencer zatvara sve trgovine i odlazi iz Hrvatske

Povratak na Net.hr