NAŠLI PROSTORA / Konzum kreće s dodatnim sniženjima više od 1000 artikala, do kraja godine moguća su i nova: 'Želimo da sugrađani što manje osjete inflaciju'

thumbnail

'Što se tiče naših dobavljača, oni su u velikom djelu podržali i preuzeli na sebe dio smanjivanja, ali ono što mogu ja vidjeti u Konzumu je da je generalno marža pala u ovoj godini', istaknuo je Peruško

14.9.2023.
19:04
Play logo

Glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško izjavio je u četvrtak da će Konuzm od petka krenuti s dodatnim sniženjima koja će obuhvatiti tisuću artikala. Pozdravljamo svaku inicijativu koja utječe na smanjenje inflacije, u kojoj će i ovog puta sudjelovati sve kompanije Fortenova grupe, kazao je Peruško komentirajući vladin paket mjera  za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena, u sklopu kojih će od ponedjeljka biti ograničene cijene 30 osnovnih proizvoda.

Image
ODGOVOR NA INFLACIJU /

Donosimo Plenkovićeve slajdove, pogledajte Vladine mjere: Ovo su nove cijene 30 osnovnih proizvoda

Image
ODGOVOR NA INFLACIJU /

Donosimo Plenkovićeve slajdove, pogledajte Vladine mjere: Ovo su nove cijene 30 osnovnih proizvoda

Osim paketa koji je predstavio premijer Andrej Plenković i u kojem je prezentirao 30 grupa proizvoda kojima su određene maksimalne cijene, Fortenova grupa, prije svega Konzum, će od sutra za cijelu listu od 365 artikala s liste koju je objavilo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, vratiti ukupno cijenu na 31. prosinca 2022., tako da će ići s dodatnim sniženjem cijena na cijelom paketu, rekao je Peruško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Moguća i nova pojeftinjenja

Za RTL je detaljno objasnio, a najavio i mogućnost novih pojeftinjenja

Na pitanje jesu li sniženja mogla doći ranije, Peruško je rekao da su ona slijedila tok tržišta. "Imamo iste ciljeve kao Vlada i želimo da naši sugrađani što manje osjete inflaciju. Ona naravno pritišće i nas kao trgovce, i nas kao proizvodnu kompaniju, ali i naše dobavljače", dodao je, prenosi Danas.hr. "Inflatorni pritisci se smanjuju i mi s ovom akcijom s kojom smo krenuli želimo da se ti pritisci u ovom dijelu koji se tiče svakodnevnih namirnica smanje", pojasnio je.

Najavio je da bi do kraja godine moglo doći do novih sniženja. Dotaknuo se i dobavljača pa rekao da su oni na sebe preuzeli dio smanjivanja cijena. "Što se tiče naših dobavljača, oni su u velikom djelu podržali i preuzeli na sebe dio smanjivanja, ali ono što mogu ja vidjeti u Konzumu je da je generalno marža pala u ovoj godini, pala je i kod naših proizvođača  tako da mi svi osjećamo inflatorne pritiske i želimo da se cijene stabiliziraju", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Raspon sniženja od pet do 40 posto

Predsjednik Uprave Konzuma Zoran Mitreski je kazao kako sutra kreću sa spuštanjem cijena više od 1000 artikala. "Važno je reći da će ti artikli biti zaključani do kraja godine, odnosno cijene na tim artiklima bit će zaključane do kraja godine", istaknuo je. Raspon sniženja tih artikala kretat će se od pet do 40 posto, ovisno o grupi proizvoda, rekao je Mitreski napominjući kako su nastojali obuhvatiti sve grupe proizvoda koje prodaju (50 posto iz prehrane, 50 posto iz neprehrane).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Cijela lista proizvoda na akciji bit će objavljena na Konzumovim web stranicama. Vlada je na sjednici u četvrtak donijela peti paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena, u sklopu kojih će od ponedjeljka biti ograničene cijene 30 osnovnih proizvoda.

BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo