Hoće li novi potez države izazvati propast već prilično urušenog tržišta automobila?

Ministarstvo financija i Porezna uprava kreću u veliki pothvat oduzimanja te prodavanja automobila i plovila svih onih građana koji duguju porez.

7.1.2014.
13:04

Lista od 15.000 automobila i nekoliko tisuća jedrilica i jahti već je sastavljena, a vlasnici, koji uglavnom ne idu u red siromašnijih hrvatskih građana, već su izviješteni o ovrsi koja će uslijediti kad se država dogovori gdje će uskladištiti oduzetu imovinu, piše Novi list.

Punjenje prazne blagajne

Pretpostavka je da će to biti na prostorima HAK-a, a dogovorit će se i sustav preko kojeg će se automobili i druga vozila prodavati na licitaciji kako bi se otplatio dug. Naravno, netko ih mora i zaplijeniti, a za to će biti zadužena mobilna jedinica Carine. Sve to će država učiniti kako bi popunila svoju praznu blagajnu.

Boris Lalovac, pomoćnik ministra financija, krajem prošle godine je pojasnio da će bez svoje skupe imovine ostati oni koji duguju porez, a nisu se odazvali Poreznoj upravi na dogovor oko načina otplate.

Negativan utjecaj na tržište

Cijela priča izazvala je i tvrdnje da će se to dodatno negativno odraziti na, posljednjih godina i ovako, problematično automobilsko tržište, posebice prodaju polovnih vozila.

Naime, prodaja novih automobila nikako da se u ovim teškim ekonomskim vremenima vrati na nekadašnje brojke, a ovo bi sada moglo ugroziti i ''pomoćne položaje'', prodajom rabljenih vozila.

Nagađa se da će ti automobili na kraju biti prodani po cijeni osjetno nižoj od tržišne jer dosadašnja iskustva govore da takva vozila nije lako prodati po realnijoj cijeni.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Drzava-krece-s-ovrhom-i-prodajom-rabljenih-vozila-poreznih-duznika

Možda će te zanimati

TARAPANA /

Sudac se šokirao kad je vidio zadnji udarac raspojasanog Hrgovića: 'Aaaaa... To je to stari, dosta je, dosta'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali