BIZNIS S TUNAMA

GOTOVINI SE RIZIK ISPLATIO: Zarada mu i dalje raste, u džep pospremio 6,9 milijuna kuna

Umirovljenom generalu Anti Gotovini biznis i dalje cvjeta. Iako je isticao kako je krenuo itekako rizično, rizik mu se, isplatio pa je tako lani prihode udvostručio, a zaradu podebljao.

Tvrtka Ante Gotovine Pelagos net farma lani je udvostručila svoje prihode na 51,6 milijuna kuna, a nakon plaćanja poreza ostala mu je čista zarada od 6,9 milijuna kuna što je dva milijuna kuna više nego li godinu ranije. Odlični su to rezultati koji se nastavljaju iz godine u godinu, ali na kojima Gotovina ne misli stati.

Gotovinina tunogojilišta trenutno s enalaze na tri lokacije – u šibenskom akvatoriju kod Balabra i kod Murtera, te kod otoka Lavdare Vele u zadarskom arhipelagu. Trenutno zapošljava 70 radnika, a u podacima Fine može se vidjeti da su mu lani prihodi porasli za 106 posto, a dobit za 34 posto. Za usporedbu, prve poslovne godine imao je samo sedam zaposlenih, promet od 247.907 kuna i dobit od 82 kune, piše Tportal

Biznis umirovljenog generala ima i značajne kreditne obveze i to od 28 milijuna kuna. Uzeo ih je preko HBOR-a te njima platio državnu koncesiju za izlov tune te kupio brod Pelagos 2 i opremu.
‘Na sebe sam preuzeo golem rizik. Samo kako bih dobio koncesiju, morao sam deponirati milijun kuna kao osiguranje’, rekao je svojedobno Gotovina, koji je zbog kredita pod hipoteku stavio i svoju kuću u Pakoštanima.

U financijskom izvješću za 2017. godinu, predanim Fini prošli mjesec, Gotovina navodi kako će u ovoj godini nastaviti s daljnjim ulaganjima. Najavio je nastavak modernizacije poslovanja, u planu mu je kupnja novih kaveza, još jednog broda (trenutno ih ima dva) i novog uređaja za pojedinačno zamrzavanje ribe.

Povratak na Net.hr