Croatia osiguranju dobit rasla 48 posto

Croatia osiguranje prošle godine imalo je 90,6 milijuna kuna konsolidirane neto dobiti, što je za 48,2 posto više u odnosu na 2008. Zaračunata premija društva smanjila se s 3,6 na 3,4 milijarde kuna, što je pad od 5 posto.

Grupa Croatia osiguranje prošle je godine ostvarila prihode u iznosu od 4,0 mld. kuna što predstavlja porast od 0,7 posto prema ostvarenim prihodima u istom razdoblju prethodne godine. Neto dobit nakon oporezivanja i udjela manjinskih dioničara u neto dobiti iznosi 90,6 mil. kuna, što je za 48,2 posto više u odnosu na 2008, pokazuju podaci nerevidiranog konsolidiranog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Zaračunata premija iznosi 3,4 mld. kuna i bilježi pad od 5 posto “što potvrđuje prisutnost krize tj. stagnaciju u industriji osiguranja i gospodarstvu Hrvatske i regije”.

Zaračunata premija društva od neživotnih osiguranja iznosu od 3 milijarde kuna, što je 5,6 posto manje u odnosu na 2008. Zaračunata premija životnih osiguranja iznosila je lani 393,7 milijuna kuna, što je za 0,7 posto manje u odnosu na 2008.

Ukupan iznos likvidiranih šteta ostao je na razini dvije milijarde kuna.

U nerevidiranom konsolidiranom izvješću stoji da će se unatoč otežanim uvjetima poslovanja zbog gospodarske krize najveće osiguravajuće društvo nastaviti širiti poslovanjea u Hrvatskoj i regiji.

Također, navodi se da će se u 2010. nastaviti s smanjenjem troškova, optimalizacijom poslovanja te povećanjem prodajnih aktivnosti s ciljem rasta u regiji.

Povratak na Net.hr