Cijene stanova u Hrvatskoj osjetno pale, evo što donosi iduća godina

shimmer fallback

Unatoč svim nedaćama, vidljive su naznake blagog rasta tržišta nekretnina u idućoj godini.

15.11.2014.
10:24
Play logo

"Prosječno postignuta cijena stanova na razini Republike Hrvatske je 8,89% niža u odnosu na prošlu godinu", rekao je predsjednik Udruženja nekretnina HGK Dubravko Ranilović na 22. Forumu nekretnina koji je okupio 450 sudionika.

Kao iznimno bitan problem tržišta nekretnina istaknut je problem sive ekonomije i nemogućnost kontrole neregistriranih agencija unutar zakonskih okvira. Unatoč svim nedaćama i činjenici da je još rano govoriti u kojim postocima i brojkama tržište raste, zaključak je da su u Republici Hrvatskoj vidljive naznake blagog rasta tržišta nekretnina u 2015. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubravko Ranilović osvrnuo se na aktualni prijedlog Zakona o HGK u kojem je izrazio potporu Komori kao instituciji koja je omogućila Udruženju poslovanja nekretninama rješavanje brojnih pitanja od velike važnosti za ovu djelatnost. "Za nas je važno da Komora bude neovisna, što joj može omogućiti samo obvezatno članstvo. Itekako smo svjesni da nema Komore ne bi bilo ni ovog Udruženja ni svega onoga što smo postigli kroz ove godine. Na žalost, o svemu ovome odlučuje politika, a ne mi gospodarstvenici", zaključio je Ranilović.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo