banner

ZAHTIJEV ODBIJEN

ODBIJEN ZAHTIJEV SLOVENIA BROADBANDA: Zbog Totalne televizije ne mogu kupiti Novu TV

Vijeće za elektroničke medije u srijedu je na svojim službenim stranicama objavilo odluku donesenu dan ranije, u kojoj stoji da za odobrenje zahtjeva Slovenia Broadbanda za preuzimanjem punog udjela u Novoj TV ne postoje zakonski uvjeti.

Kao razlog tome navodi se nedopuštenost koncentracije u smislu Zakona o elektroničkim medijima, piše Poslovni dnevnik.

Mrežni operator ne može se baviti TV poslovima

Stvar je u tome što je želju za preuzimanjem spomenute TV kuće podnio Slovenia Broadband. Radi se o međunarodnom holdingu u kojem je, između ostalih, i zagrebačka Totalna televizija.

TKO JE ČOVJEK ČIJA JE FIRMA KUPILA NOVU TV? Neokrunjeni kralj kabelske televizije iz Srbije toliko je bogat da je kupio moćni Falcon

Vijeće je izjavilo da je ona mrežni operator u smislu Zakona o elektroničkim komunikacijama za pružanje javno dostupnih telefonskih usluga u nepokretnoj elektroničkoj komunikacijskoj mreži, usluga prijenosa slike, govora i zvuka putem elektroničkih komunikacijskih mreža te usluge davanja pristupa internetu.

“Slijedom toga, na ovaj subjekt se primjenjuje odredba čl. 61, ZEM-a, prema kojoj operator koji obavlja djelatnost prijenosa audiovizualnog i/ili radijskog programa ne može biti nakladnik televizije i/ili radija te pružatelj medijskih usluga iz članka 79. ovoga Zakona”, navodi se u objavi Vijeća za elektronične medije.

Povratak na Net.hr