Benzini tri lipe jeftiniji, dizeli skuplji dvije lipe

Cijene motornih benzina na Ininim benzinskim postajama noćas su smanjene za tri lipe, dok su maloprodajne cijene dizelskih goriva više za jednu ili dvije lipe – dizel i plavi dizel poskupili su za jednu, a eurodizel i lož-ulje za dvije lipe po litri.

Prema cjeniku koji je Ina noćas objavila na svojim web stranicama, eurosuper 95 u idućih tjedan dana prodavat će se po cijeni od 7,93 kune po litri (do sada 7,96 kuna).

Nova cijena supera 95 je 7,83 kune (do sada 7,86 kuna), a super plus 98 prodaje se po osam kuna za litru (do sada 8,03 kune).

Dizel je pak poskupio za jednu lipu, na 7,14 kuna (do sada 7,13 kuna), kao i plavi dizel čija je nova cijena 4,11 kuna (do sada 4,10 kuna).

Eurodizel i lož-ulje skuplji su za dvije lipe, pa je nova cijena eurodizela 7,28 kuna (do sada 7,26 kuna) i loživog ulja ekstra lakog 4,56 kuna (do sada 4,54 kune).

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto.

Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.

Povratak na Net.hr