Play ponuda

Bebić: 'Hrvatski san' je pomalo pretenciozan

shimmer fallback
6.5.2010.
18:19
Play ponuda

Predsjednik Sabora Luka Bebić prisustvovao je prezentaciji pet milijardi eura vrijednog projekta "Hrvatski san" Profectus grupe, a ocijenio je da je riječ o projektu koji, za razliku od nekih ranijih, poštuje prostor.

"Prije godinu dana predlagani su neki monstruozni objekti, kao da sam na Mjesecu", rekao je Bebić, ističući da je važno da projekti slijede potrebe prostora.

Važno je, kaže, i da projekt ima suglasnost lokalne samouprave, da slijedi potrebe stanovništva i otvori radna mjesta u blizini starih naselja, koja se samim projektom neće promijeniti.

"Želimo da se ljudi tu vrate i žive, a već postojeća naselja pritom se neće mijenjati, nego samo prilagoditi potrebama suvremenog stanovanja", rekao je.

"Hrvatski san" nazvao je "pomalo pretencioznim nazivom", ali i naglasio da je riječ o kvalitetnom, projektu, na izuzetno atraktivnoj lokaciji, u blizini Dubrovnika, ušća Neretve, Počitelja i Mostara te Korčule i Mljeta.

Bebić smatra i da bi bilo loše uređenje čitavog područja vezati uz jedan izvor kapitala, te izvijestio kako je "pomalo razgovarao" s potencijalnim investitorima od Kanade do Japana.

Predsjednik Uprave Profectus grupe Vicenco Blagaić kazao je, pak, kako očekuje da će ubrzo krenuti realizacija prve faze projekta u uvalama Sestrice, koja bi trebala biti završena do 2015.

Ukupna investicijska vrijednost te faze je oko 1,5 milijardi eura, a obuhvaća izgradnju 13 hotela, apartmana, vila, golf terena i dodatnih sadržaja koji bi trebali pridonijeti produljenju turističke sezone.

Ustvrdio je i da postoji interes investitora za projekt koji je u protekle tri godine predstavljan u čitavom svijetu.

"Jako smo interesantni i zato što je Hrvatska na pragu ulaska u EU, a do sad nismo imali spremne projekte poput ovoga", rekao je Blagaić.

Play ponuda
Play ponuda