SPAS ZA LIČKOG PROIZVOĐAČA

ARAPI ŽELE KUPITI POZNATU HRVATSKU TVRTKU: ‘Tvrde da imamo najbolju vodu na svijetu’

Tvrtka iz Saudijske Arabije jedna je od zainteresiranih za kupnju posrnulog ličkog proizvođača vode Sveti Rok. Tvrde da je to najbolja voda koju su kušali.

Dok se lički proizvođač vode Sveti Rok u stečaju tek priprema za restrukturiranje i pronalaženje kupca, zainteresiranih za kupnju sve je više. Među njima su, kako piše Poslovni dnevnik, neki trgovački lanci, jedna kanadska grupacija, a upita ima i iz arapskih zemalja.

Zainteresiran za kupnju navodno je i potencijalni investitor iz Saudijske Arabije, iz koje u posljednje vrijeme stižu narudžbe sve većih količina, što podiže bilancu izvoza ličke vode, koja je trenutačno na oko 10 posto prihoda tvrtke.

Prema riječima stečajnog upravitelja Svetog Roka Frane Dobrovića, riječ je o jednom od vodećih uvoznika vode u Saudijskoj Arabiji, koji posluje s najvećim proizvođačima vode u svijetu. On smatra kako je velika zainteresiranost kupaca rezultat dobre kvalitete.  “Tvrde da je to najbolja voda koju su kušali, ali da je poslovati s Hrvatskom iznimno teško, iako se čini da to ne bila prepreka ako bi se poslovanje tvrtke dobro uredilo”, navodi stečajni upravitelj.

Doznaje se i da je partner iz Saudijske Arabije zapravo stari kupac, koji je obnovio suradnju nakon stabilazacije poslovanja Svetog Roka, što je bila prva faza stečaja, pa naručuje sve više kontejnera.

Odluke tvrtke o potrazi za novim vlasnikom očekuju se tijekom ovog mjeseca.

Inače, Svetom Roku su nakon neuspješnog predstečaja ostali dugovi u visini od 65 milijuna kuna.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr