15 pravila za uspjeh u karijeri

Zbog posla se osjećate paralizirano i bezvoljno, sve se svodi na kolotečinu?

22.9.2012.
9:56
VOYO logo

1. Pokrenite se Nemojte stalno biti u strci, probudite životnu strast. Ako niste zadovoljni sadašnjim poslom i svojom karijerom, to je znak da trebate mijenjati stvari. Pronađite posao koji će vam više odgovarati.

2. Prijatelji vam mogu pomoći Zamolite prijatelje da vam kažu što biste trebali učiniti kako biste bili zadovoljniji svojom karijerom. Porazgovarajte na način da vam kažu što bi bilo najbolje iz njihove perspektive, a ne na način da vam sugeriraju što vam je činiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Nema vremena za očajavanje Opustite se i vjerujete u sebe i svoju sposobnost da možete pronaći bolji posao. Ako i ne mislite tako, pretvarajte se da je tako.

4. Budite spremni za nove poteze Nikada nećete biti očajni ako kod vas postoji svijest da nešto možete učiniti za sebe. Ukoliko vam se ne ukaže prilika za novim poslom, stvorite je sami – pokrenite vlastiti posao. Ako to uspijeva drugim ljudima, zašto ne bi i vama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Jasno pitajte ono što želite Snovi o karijeri nam se najčešće ne ostvare jer se nikada nismo usudili reći što zapravo želimo. Zašto? Bojali smo da ćemo biti odbijeni. 6. Učite od najboljih "Otkrijte" osobu u uredu koja je uzor svima (neka to bude netko tko je uvijek korak ispred vas) i učite od nje.

7. Naučite čitati govor tijela Bez obzira o čemu se na nekom sastanku raspravljalo, važno je dešifrirati govor tijela sugovornika. Zapamtite – tijelo nikada ne laže, piše Business Insider.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Ne pričajte previše Mnogo ljudi više vremena potroši u razgovoru s kolegama na poslu nego s prijateljima. Ne biste smjeli brkati te dvije kategorije ljudi. Baš kao što previše brbljanja može ubiti ljubavnu vezu, tako bi suvišne riječi mogle biti pogubne i za ugled na poslu. Nikad ne pričajte loše o tvrtki u kojoj ste prije radili ili o bivšem šefu.

9. Igrajte ferplej igru Nikada nećete osvojiti srce ljubavnika ponižavajući konkurenciju. Isto tako, zaboravite na napredak na poslu na način da kopate rupu kolegama s kojim se natječete. U devet od 10 slučajeva učinak će biti sasvim drugačiji od onog što ste očekivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Ne očekujte da ćete promijeniti tvrtku ili šefa Ukoliko ste zaključili da vam je u tvrtki u kojoj radite previše stresno ili da je vaš šef kreten, ne očekujte da će se stvari po tom pitanju promijeniti. Unatoč tome, pronađite način na koji ćete napredovati. Izbora nema previše – ili ćete stvari prihvatiti kao takve ili ćete morati krenuti dalje.

11. Izaberite prikladnu odjeću Kada se odijevate ne zaboravite da idete na posao. Odjećom izrazite svoju osobnost, ali ne prelazite granicu dobrog ukusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12. Nemojte postati robovi Ako ste zbog posla svoj život stavili "na čekanje", polako se "ubijate". Živite zdrav život izvan radnog vremena, družite se i budite kreativni. 13. Treba znati kada treba otići Kada vam posao postane dosadan, to ne znači da ga odmah trebate mijenjati. Pokušajte ga "začiniti" i vratiti zainteresiranost i ljubav prema onom što radite. 14. Ne trošite godine na nešto osrednje Ako vam je ograničeno napredovanje u karijeri, promijenite nešto u svom poslu kako bi vam bilo bolje. Nemojte trošiti ​​život na nešto osrednje.

15. Neka vas drugi hvale Ako odlučite potražiti novi posao, a mislite da vam iskustvo i sposobnost nisu dovoljni, u pronalasku novog posla angažirajte agenciju za zapošljavanje ili prijatelje koji vas mogu preporučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo