Mrzite čistiti roštilj? Evo kako ga bez muke dovesti u tip-top stanje

Nakon svakog dobrog druženja i fine klope, slijedi čišćenje. A ako nešto ne volite čistiti, onda je to roštilj. Slijedite li ove savjete, uvelike ćete si olakšati posao.

2.5.2013.
7:56
VOYO logo

Lijepo vrijeme, priroda, društvo, pivica i miris roštilja. Uživancija za dušu, tijelo i želudac. I dok su svi složni oko roštilja dok se meso peče, kad ga treba očistiti, bježe k'o muhe bez glave. Taj zadatak nekako uvijek zapadne vas. Evo kako ćete ga riješiti brzo, efikasno i 'bezbolno'.

Donosimo šest korisnih savjeta za čišćenje roštilja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Napunite sudoper ili kadu (ovisno o veličini rešetke) vodom i octom. Uronite masnu rešetku roštilja i pustite da odstoji nekoliko minuta. Umjesto octa možete koristiti i sapunicu, no u tom slučaju pustite da odstoji pet minuta duže.

2. Dok se rešetka namače, uzmite žičanu spužvicu i s ostatka roštilja lagano odstranite ostatke hrane, masnoće i pepela. Ako imate plinski roštilj, oslobodite put do plamenika i dobro ga očistite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Kad ste ga dobro očistili i uklonili sve ostatke hrane i nakupine masnoća, sastavite roštilj.

4. Tada žičanu spužvicu iskoristite za čišćenje rešetke. Jako upirući skinite svu masnoću i pritom pazite da imate pristup svakom utoru. Kod plinskog roštilja budite oprezni da ne oštetite neki dio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Kad ste završili s čišćenjem, ostavite roštilj 15-ak minuta na zraku da se dobro posuši.

6. Kako biste kod idućeg korištenja dobro ispekli meso i još lakše očistili roštilj, prije spremanja rešetku premažite tankim slojem ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo