Mississippi kolač

Ovaj vlažni, delikatesni čokoladni kolač svoje je ime dobio po tamnoj, muljevitoj rijeci Mississippi. Ponesite ga sa sobom na zabavu ili obiteljsko okupljanje, postat ćete omiljeni gost

23.11.2000.
17:24
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 3 h 25 min

Kalorije: 311
Masnoće: 17 g
Ugljikohdrati: 38,88 g
Proteini: 4,04 g
Kolesterol: 51,98 mg
Natrij: 140,7 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastojci:

2 šalice brašna - po mogućnosti crnog
2 1/2 šalice šećera - po mogućnosti smeđeg
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
1 šalica maslaca
1 1/2 šalica mlijeka
3/4 šalice kakaa u prahu
2 velika jaja, na sobnoj temperaturi
2 žličice ekstrakta vanilije
1 1/2 šalica oraha

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za kuhanje:

1. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva celzijusovih. Nauljite kalup i posipajte brašnom.
2. U veću zdjelu prosijte brašno, dodajte šećer, sodu bikarbonu i sol, pa dobro izmiješajte dok se ne ujednači.
3. U tavi, na srednjoj vatri izmiješajte maslac, mlijeko i kakao. Neka prokuha, a vi neprestano miješajte dok se maslac ne istopi.
4. Dobivenu smjesu s kakaom ubacite u smjesu s brašnom, pa dobro umijesite. Dodajte jaja i ekstrakt vanilije, pa miješajte dok i to ne postane ujednačena masa.
5. Stavite u kalup i pecite nekih 15 minuta ili dok zabodena čačkalica ne izađe čista.
6. Izvadite kalup, a pećnicu ostavite upaljenu na 180 stupnjeva. U poseban kalup naslažite polovice oraha pa pecite 10 minuta. Ostavite da se ohlade i složite na vrh svakog budućeg komada kolača.
7. Zatim ga potpuno premažite čokoladnom glazurom i ostavite 3 sata na sobnoj temperaturi, tako da se glazura stvrdne.
8. Izrežite na male kvadrate i poslužite, ili pokrijte aluminijskom folijom i čuvajte 2 dana na sobnoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo