Majoneza

Tradicija kulinarstva preferifa "domaću" majonezu, njena priprema lakša je no što mislite.

12.5.2000.
22:32
VOYO logo

Većina ljudi ne prepoznaje da je slavni začin "majoneza" gotovo u potpunosti načinjen od maslinovog ulja i gotovo da smo zaboravili kako je možemo napraviti sami. Majoneza se pojavljuje na stolu u raznim slučajevima: na pečenim krumpirima ili ribi, uz tvrdo kuhana jaja ili kao dodatak ruskoj salati, a može biti i baza za salsu. Tradicija kulinarstva zahtijeva "domaću" majonezu, njena priprema lakša je no što mislite.

3 žutanjka
maslinovo ulje
sok od ½ limuna
sol i papar prema ukusu

Važno je započeti sa jajima na sobnoj temparaturi. Istucite žutanjke sa drvenom žlicom, tada postepeno i polagano ulijevajte maslinovo ulje, mješajući smjesu konstantno. Smjesa će se vremenom početi pretvarati u kremu. Dodajte, također postepeno, limunov sok, sol i papar. Ukoliko majoneza nije kompaktna, ponovite postupak u posebnoj zdjeli sa samo jednim žutanjkom, dodajte postepeno ulje i dobivenu smjesu možete dodati u već zamućenu smjesu kako bi "spasili" majonezu. Za lakši i potpuniji rezultat, dodajte sasvim malo istučenog bjeljanjca u već završenu majonezu..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gs australija
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
IGRE MOĆI /

Trump poslao jasnu poruku Rusiji: 'Nadam se da će učiniti pravu stvar'