Viseća mreža za ležanje donosi sklad u susjedstvu

Kako osmisliti stražnje dvorište kao zajednički prostor stanara te kako integrirati susjedstvo koje postaje sve više otuđeno?

8.8.2011.
16:38
VOYO logo

Nakon što su doslovno osvojili i omotali svijet svojom Tape Installation, Numenovci nastavljaju svoje istraživanje struktura kojima istražuju društvene odnose. Sada je riječ o efemernoj arhitekturi, o instalaciji na koju se može penjati, ali isto i metaforički projekt: „Net by Numen/For Use“ koji će biti instaliran u galeriji Z33 – Huis voor actuele kunst u Hasseltu, sve do 2.10.2011.

Instalacija je zapravo višekatna mreža za ležanje koja se može koristiti kako za igranje, tako i za promišljanje društva u kojem živimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačni cilj projekta bio je mrežama prekriti zatvorena stražnja dvorišta kako bi se stanarima kuća omogućio izlazak iz njihovih prozora u slojevite strukture. Ideja nije bila samo ostvariti osjećaj lebdenja u prostoru, već mnogo važnije, ponovno promisliti koncept stražnjeg dvorišta kao zajedničkog prostora svih stanara. Između ostalog, napominju Numenovci, cilj je stvoriti vrstu "mreže" koja će ponovno integrirati susjedstvo koje sve više postaje otuđeno, a mreža utjelovljava neku vrstu javnog balkona.

Više o projektu pročitajte na Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo