VIDEO: / U nepunih šest mjeseci postala multimilijunašica

Autorica erotskog romana Pedeset nijansi sive E. L. James postala je multimilijunašica u nepunih šest mjeseci. U tom su razdoblju knjige iz njene trilogije prodane za više od 10 milijuna funti.

24.6.2013.
6:31
VOYO logo

Podaci o prihodu koje je podnijela kompanija Fifty Shades Ltd. u vlasništvu E. L. James pokazuju da je ukupan prihod od prodaje prije plaćanja poreza iznosio 12,6 milijuna funti. Nakon oporezivanja dobit iznosi 10,7 milijuna funti, i to za manje od pola godine poslovanja kompanije, piše The Sunday Times.

No, list bilježi i kako novopečena slava i bogatstvo naoko nisu promijenili ovu književnu zvijezdu: živi skoro istim životom, bez pretjeranog razmetanja, u istom stanu u zapadnom Londonu koji vrijedi 350.000 funti, a koji je kupila sa svojim suprugom prije 15 godina. Najekstravagantnija stvar koju si je kupila novi je Volkswagenov automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više je novca Erika Leonard, što je pravo ime ove spisateljice, dala u humanitarne svrhe: do sada je poklonila više od milijun funti. Također, sebi i suprugu je isplatila dividende od 355.000 funti.

James je kompaniju Fifty Shades Ltd. osnovala u veljači 2012. godine, a procjenjuje se da su knjige iz trilogije od ožujka do prosinca prošle godine prodane u više od 70 milijuna primjeraka. U međuvremenu je James u suradnji s kompanijom Lovehoney razvila kolekciju igračaka za seks koje se pojavljuju u njenim romanima, te radi na njihovoj promociji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo