VIDEO: / Nemate što za raditi? Evo rješenja!

Nemate što za raditi?

22.3.2011.
11:34
VOYO logo

To bi bilo doslovno shvaćanje ideje i imena posljednje konceptualne izložbe kinesko- kanadskog umjetnika Terrencea Koha, kojom poručuje - u suvremenoj umjetnosti je spas. Posljednjih mjesec dana, središte umjetnikove izložbe nothingtoodoo, ali i bivanja, bila je galerija Mary Boone u New Yorku. U jednom od prostora galerije Koh je postavio stožastu hrpu soli, uokolo koje je, odjeven u bijelo odijelo i bijele čarape, svakog dana tijekom radnog vremena galerije, kružio hodajući na koljenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Originalan i „pomaknut“ umjetnik kineskog porijekla odrastao je u Kanadi, a sada živi i radi u New Yorku. Kontroverzan i svakako drugačiji umjetnički izričaj Koh izražava kroz fotografiju, skulpture, performanse i instalacije te ručno izrađene knjige ili fanzine. Dobar dio njegovih originalnih radova uključuje queer, punk kulturu te suptilni pornografski karakter.

c

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 2009. godine ovaj je umjetnik radio pod aliasom „asianpunkboy“ te se prezentirao putem istoimenog bloga po kojem je i postao poznat, a danas koristi svoje pravo ime. Za sebe je jednom prilikom izjavio da je „Naomi Campbell svijeta umjetnosti“, piše Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201012200434006 arti-201007300182006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo