TULUM ZA KRAJ: / Na zabavi u Zagrebu princ Charles čavrljao sa Šerbedžijom, pogledajte tko je sve došao

Image

Nakon posjeta Osijeku i Baranji, princ od Walesa, koji je u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj sa suprugom Camillom, večeras je prisustvovao proslavi 70. godišnjice British Councila u Hrvatskoj.

15.3.2016.
22:38
VOYO logo

"Čestitam British Councilu na svemu što je postigao u posljednjih sedam desetljeća, pružajući mogućnosti mladim Hrvatima i pomažući u stvaranju prijateljstava između Hrvatske i Britanije. Neka i sljedećih sedamdeset godina bude tako plodonosno", rekao je britanski prijestolonasljednik na svečanosti u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt (MUO).

Brojne poznate osobe

"Ne mogu vam opisati kako mi je drago da sam vam se večeras mogao priključiti", rekao je princ Charles obraćajući se direktoru British Councila Conoru Snowdenu i brojnim javnim osobama iz Hrvatske okupljenima na proslavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je sve bio na proslavi, pogledajte u galeriji.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Princ Charles i brojni poznati na obljetnici British Councila u Zagrebu

Image

Princ Charles i brojni poznati na obljetnici British Councila u Zagrebu

Snowden je kazao da British Council danas "djeluje u modernoj, uspješnoj i neovisnoj Hrvatskoj uz potporu vlade i svih partnera", dodajući da se veseli nastavku rada na britansko-hrvatskim vezama "u idućih 70 godina i više".

Princ od Walesa naglasio je kako je rad British Councila iznimno važan za razmjenu znanja i razumijevanje između Velike Britanije i svijeta. "Često kada putujem u različite dijelove svijeta srećem ljude koji gaje posebnu naklonost i privrženost Britaniji", što je često rezultat napora British Councila koji im je pomogao da primjerice studiraju uz njihovu pomoć ili uče engelski, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niz događanja ove godine

Direktor British Councila zahvalio je britanskom prijestolonasljedniku što je uveličao proslavu u Hrvatskoj. "Moji djelatnici i ja smo presretni i počašćeni da je vaša kraljevska visost, globalni supokrovitelj (British Councila) s nama na obilježavanuju ovog događaja. Mislim da je ovo bila prva prilika da vidite rad British Councila ovdje", kazao je Snowden.

Ove godine British Council organizira niz događaja kako bi obilježio svoju prisutnost u zemlji, aktivnosti iz prošlosti i one na uspostavljanju novih partnerstva među dvjema državama. Tako primjerice pomaže i u obilježavanju 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea, čemu je u ponedjeljak, prvog dana svog posjeta Hrvatskoj, nazočio u Hrvatskom narodnom kazalištu i princ Charles sa suprugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inkluzivni dizajn

Galerija

"Oduševeljen sam kako Council pomaže u obilježavanju 400. godišnjice smrti Williama Shakespearea. Izvanredno je kako je njegov rad univerzalan i kako ljudi prevode njegova djela, primjerice na hrvatski, te kako je i dalje privlačan i nakon stotina godina", kazao je princ Charles koji je ujedno i predsjednik Royal Shakespeare Company posljednjih 25 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Princ Charles je u galeriji Muzeja presijecanjem crvene vrpce otvorio izložbu "Inkluzivni dizajn", na kojoj su izloženi proizvodi osoba s invaliditetom i hrvatskih dizajnera. Izložba je zamišljena kao prikaz vještina i proizvoda osoba s invaliditetom te hrvatskih dizajnera kao dijela projekta British Councila.

"Impresioniran sam načinom na koji su njihove ideje, crteži i dizajn pretvoreni u najposebnije predmete svih vrsta. Velika je umjetnost to napraviti", rekao je Charles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijemom u MUO-u završen je dvodnevni posjet princa od Walesa i vojvotkinje od Cornwalla Hrvatskoj. Par u srijedu putuje za Beograd.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo