'Stari premijer se dao u trk, a novi nema brk'

Nakon prošlogodišnjeg prvog dijela dvoknjižja Taj divni divlji kapitalizam, koji je tiskala u vlastitoj nakladi, Vesna Parun objavila je i drugi dio svoje zbirke pjesama Taj divlji kapitalizam 2.

29.3.2010.
15:12
VOYO logo

Knjiga sadrži stotinjak pjesama ilustriranih s nekoliko crteža osmogodišnje Gabrijele Pellegrini, koji su posvećeni autorici, prenosi Slobodna Dalmacija.

Stihovi Vesne Parun mahom su satirični i kritični, te oslikavaju hrvatsku društveno-političku stvarnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesme u novoj zbirci razvrstane su po poglavljima Ima li žena dušu?, Kraljevske bore, Iz starih dobrih novina i Moj sudbinski dvoboj, prenosi Slobodna.

Stari premijer se dao u trk, a novi nema brk Država luda ostala bez muda Neandertalci, inače nemam ništ’ protiv njih, pola svog ljudstva pobacali u tavu, ispekli ih, proždrli, i napravili Državu. Kako im je pošlo to “za trbuhom”, zna se. To jest: ne zna se. I nikom ništa. Sad proračunske popunjavaju rupe kruhom. Vuk sit, i cijelo je dupe. Susjedi vele: ta Država je luda! A Država im citira Augustina i Moniku. “De civitate Dei”, dakako. Ali u toj nezbiljskoj Božjoj civitadi nije li – od straha da ne umre od gladi - premijer nekom Cigi ukro harmoniku? I punih hambara dao gordo se u trk, vičući: htjeli ste vi mandrili muškarca, koji nema ni muda, ni brk. Pa sad ga nemate. Eto vam Kosorčice! Nema muda, doduše, al ima zato cice u koje bozi dvaju vjetrova pušu. Pa prakamenu svoju spašavaj dušu. I sritno van bilo pod štitom svetog Duje. A meni se od vas povijesno podriguje. Vesna Parun, 30. 8. 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo