Saša Anočić putem oglasa traži tekst za predstavu

13.7.2010.
14:15
VOYO logo

Svi koji smatraju da imaju dovoljno zanimljivu priču, kopije iste mogu poslati do kraja listopada na adresu Trešnje. Rezultati će biti poznati do sredine studenog, a premijera će biti nešto kasnije, u proljeće.

''Novo je doba, novi su način izražavanja i pomislili smo kako ideja o oglasu kojim tražimo novi tekst od nekog novog autora može biti dobra jer računamo da ćemo dobiti nešto sasvim svježe'', rekao je za Jutarnji list Saša Anočić, ravnatelj kazališta Trešnja o akciji koju je pokrenuo u svom kazalištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja ovakve akcije je pružiti šansu mladim dramaturzima, ali i pozvati sve koji misle da mogu napisati dobar kazališni komad, bez obzira na to jesu li se do sada bavili kazalištem ili tek kao gledatelji odlazili u njega.

Anočić namjerava pokrenuti i večernju scenu Trešnje te otvoriti i druga vrata kazališta, pozvati publiku da sudjeluje u životu kazališta, ponuditi djeci da o kazalištu uče kroz plesne i dramske radionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Na televiziji sam vidio djevojku od 17 godina koja je otvoreno rekla da u životu nije pročitala ni jednu knjigu'', spomenuo je Anočić za Jutarnji, i to je situacija protiv koje se želi boriti kazalištem. Uključit će glumce u dodatni rad s djecom, pa će Zagreb dobiti nekoliko stotina malih glumaca.

Oglas za Trešnju - za mlade od 12 do 18 godina - autor do 40 godina, ali može i stariji - tekst ne smije biti stariji od dvije godine - tema koja okupira adolescenciju (bulling, droga i alkohol, konflikti, ispitivanje osobnih granica, buntovništvo, istraživanje svijeta i seksualnog identiteta, ljubavi, facebooka...) - tekst poslati u pet kopija do 29. 10. 2010. - prvonagrađeni tekst, ako ga bude, bit će otkupljen i postavljen na sceni Trešnje, režirat će Anja Suša

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo