Postovani, vrijeme je za? Tocno cener!

Tocno cener! Zagrebacka Tvornica lutaka 2015. godine slavi 10. rodendan. 0d 2005. godine ovo kazaliste promijenilo je 3 lokacije i sretno se smirilo tek u Gricu, u samom centru grada.

5.3.2015.
10:20
VOYO logo

Odigrali su preko 1.000 predstava, pozvali su na suradnju 10 redatelja, 50 glumaca spremno je radilo na 18 premijera. Odrzali su znatan broj dramskih radionica po cijeloj Hrvatskoj kroz koje je prodefiliralo vise od 500 djece. Van grada Zagreba, pokrenuli su i manifestaciju Zlarinsko ljeto na otoku Zlarinu 2004. godine.

Takoder su gostovali u zemlji i van nje te osvojili poneku nagradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kazaliste Tvornica lutaka mi je kao banda kojoj pripadam, kao epizoda Alan Forda, kao Smogovci, kao mirna luka kojoj se vracam s nemirnih kazalisnih mora'', naglasio je ravnatelj Tvornice lutaka, Mario Kovac.

Kroz cijelu 2015., raznim cemo dogadanjima obiljezavati jubilej, no sredisnji program, popularno zvani Cener zakazan je za 7. ozujak kada ce se odrzati premijera djecjeg mjuzikla Sami u kuci, autora i redatelja Stase Zurovca te skladatelja Marjana Necaka. U popratnom programu sudjelovat ce zbor Izvor, prikazat ce kratkometrazni filmski uradak Mali cener bivsih polaznika dramskog studija Tvornice lutaka, a zavrsno ce glumica Nina Violic zasukati rukave i rasplesati vas Italo discom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tvornica lutaka je kazaliste koje voli bake i djedove, ukljucuje roditelje, ali cije programe kreiraju djeca. Taj svojevrsni glasnogovornik djece, uvijek je u pokretu i cilj nam je dovesti kazaliste medu djecu, ma gdje god ona bila. Ne razlikujemo sjaj baroknih zdanja kazalisnih kuca od trgova i baraka, svugdje smo gdje su oni, koji su nas izvor i nas glas, zakljucila je osnivacica kazalista'', Petra Radin.

Troje djece Damir, Mario i Petra, ostali su sami u kuci, a kako roditelja u blizini nema, kaos se sprema. Vesela trojka odvest ce vas u svijet cirkusa, gusara, morskih sirena i carobnih napitaka ciji su recepti spremljeni u najdublje ladice svijeta. No, uza sve slobode koje su im dane odlaskom odraslih i cine ih nedodirljivima, vrebaju i opasnosti. Kako se obraniti od cudovista i cudaka koji cekaju ispod kreveta ili iza ugla? Dok si rekao keks, sve je rijeseno. Zajednistvo je nepobjedivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualnost ove bajke za djecu pociva na vrijednosti koja je u danasnje vrijeme gotovo izgubila svoje mjesto i znacenje, a to je prijateljstvo. Tegobe suvremenog covjeka kao sto su: usamljenost, otudenost i bezizlaznost, ali i suprotno tome - vrijednost prijateljstva, u ovoj se predstavi zrcale u prizorima utemeljenim na stvarnim dogadajima djecje i nase svakodnevnice. Poruka je zapravo jednostavna: ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti… Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi… Samo hodaj uz mene, i budi mi prijatelj.

Zivot se danas, umjesto na emociji, iskrenosti, masti i jednostavnosti temelji na povrsnosti, nametnutim laznim idealima blagostanja i jurnjavi za materijalnim prezivljavanjem. Vrteci se u carobnom krugu nezadovoljstva svijeta koji je biti, odavno na nekoj povoljnoj rasprodaji trampio za imati, covjek danasnjice ne nalazi vremena u kojem bi mislio i na druge osim na sebe, naglasio je autor i redatelj Stasa Zurovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor, redatelj i koreograf: Stasa Zurovac Scenograf: Zorz Drausnik Kostimografija: Sara Lovric Caparin Glazba: Marjan Necak Vizualni identitet: Zdenko Basic Fotograf: Damir Zizic Majstor svjetla: Alen Marin

Igraju: Luka Petrusic, Damir Poljicak, Petra Radin

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo